Besplatna pravna pomoć

Besplatna pravna pomoć

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:31
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Besplatna pravna pomoć i kako ju ostvariti?

Moderno društvo počiva na vladavini prava i zakona. Demokratsko društvo u kojem živimo posljedica je raznih napora kroz generacije da se omogući jednakost i ekvivalentnost svih ljudi pred zakonom. Da bi se to punopravno postiglo, bitno je osigurati i pravnu pomoć svakom pojedincu. Besplatna pravna pomoć postoji i kod nas, a može se ostvariti direktnim odlaskom u pravnu ovlaštenu udrugu, pravnu kliniku ili ured državne uprave u županiji. Razlikujemo primarnu pravnu pomoć koja zahvaća osnovne pravne akcije, kasnije navedene; i sekundarnu koja zahvaća ostale usluge. Primarna uključuje osnovne pravne usluge poput pravnog savjeta ili informacije, ali i kompiliranje dokumenata pred javnopravnim tijelima (odnosi se na domaće i internacionalne, odnosno samo one internacionalne koje su na to pristale međunarodnim ugovorima). I sekundarna pomoć može biti besplatna pravna pomoć. Sekundarna pravna pomoć uključuje: također pravni savjet, kompiliranje podnesaka u postupku zaštite radnika (pred poslodavcem), sastavljanje svih ostalih podnesaka u sudskim sporovima, zastupanje u pravnim sporovima te pravnu pomoć u mirnog rješavanju spora. Ovu uslugu obavljaju odvjetnici.

Besplatna pravna pomoć: tko na nju ima pravo?

Besplatna pravna pomoć određena je zakonom i na nju pravo imaju: svi građani s hrvatskim državljanstvom, djeca koja nemaju hrvatsko državljanstvo, no zatočeni su u RH bez roditeljske ili skrbničke pratnje, stranac na privremenom boravku u zemlji pod uvjetom uzajamnosti ili stranac na stalnom boravku u RH, stranac pod privremenom zaštitom, stranac koji nezakonito boravi u zemlji, stranac koji je na kratkotrajnom boravku u zemlji radi rješavanja pravnih sporova, tražitelji azila, osobe pod supsidijalnom zaštitom te članovi njihove obitelji koji zakonito borave u zemlji. Besplatna pravna pomoć, kad je u pitanju primarna pravna pomoć ostvaruje se bez posebnih obrazaca. Sekundarna pravna pomoć ostvaruje se ispunjenjem posebnog formulara koji se može pronaći u Uredu. Obrazac je moguće podići u Uredu ili ga preuzeti na službenim stranicama. Pravna pomoć osigurana je za svakog, potrebno je znati gdje ju potražiti. Pronađite ovlaštena društva, pravne klinike ili ured za državnu upravu u svom gradu te zatražite besplatnu pravnu pomoć.

Besplatna pravna pomoć: koji su uvjeti za odobravanje pravne pomoći?

Primarna pravna pomoć također se ostvaruje u uvjetima kada građanin nema dovoljno znanja i informacija kako bi sposobno ostvarilo pravo, pod uvjetom ako nije osigurana radi posebnih propisa ili ako zahtjev nije očito neosnovan. Također se primarna pravna pomoć ostvaruje ukoliko pojedinac plaćanjem usluge dovodi do ugroze uzdržavanje sebe ili svojih ukućana (članova kućanstva koji dokaz o ovome također dostavljaju nadležnom uredu). Ovi uvjeti vrlo su bitni ako Vas zanima besplatna pravna pomoć. Kako ostvariti svoje pravo besplatne pomoći? Posjetite stranice sudovi. hr te se detaljnije informirajte o sudskim pravilima kada je u pitanju davanje pomoći. Besplatna pravna pomoć ostvaruje najbrže tako da se uputite u nadležni ured i raspitate se o svojoj situaciji. Ukoliko Vam je pravna pomoć potrebna odmah, ne čekajte već kontaktirajte ured za državnu upravu u županiji. Iskoristite svoje pravo u demokratskoj zemlji te ostvarite besplatnu pravnu pomoć bez obrazaca i bez čekanja. Pravac – ured državne uprave!

Tagovi:

Više članaka

Etički aspekti poslovanja banaka

Etički aspekti poslovanja banaka

Etički aspekti poslovanja banaka u zaštiti klijenata ključni su za izgradnju povjerenja i održivog odnosa između financijskih institucija i njihovih korisnika. Jedan od primarnih zadataka banaka je os