Kako istaknuti smeđe oči

Kako istaknuti smeđe oči

Kako istaknuti smeđe oči uz odabir make-upa

Svaka boja oči ima svojih čari, no mnogi smatraju da su smeđe oči poznate kao misteriozne i zavodljive te se mogu na razne načine istaknuti. Zasigurno najlakši način kako istaknuti smeđe oči je pravilan odabir šminke, odnosno, tonova koji će ih najbolje istaknuti. Kako istaknuti smeđe oči u prvom se redu odnosi na make-up koji se veže uz oči, bilo da je riječ o sjenilu, raznim olovkama za oči i mnoga druga šminka koja se koristi isključivo za naglašavanje očiju. Osim same boje šminke koja se koristi, važno je znati i kako se našminkati te nije jednaki efekt ako se radi neki nježniji, prirodniji make-up ili je riječ o malo intenzivnijem, tzv. smokey eye make-upu. Naravno da šminka namijenjena korištenju na očima nije jedini način na koji se mogu istaknuti smeđe oči, već to može varirati i o ružu za usne, ali također ovise i o rumenilu koje se koristi.

Kako istaknuti smeđe oči s određenim bojama

Smatra se da gotovo da nema boje koja ne odgovara osobama koje imaju smeđe oči, no isto tako ima nijansi koje jednostavno idu bolje uz smeđu boju oči nego neke druge. Izrazito popularan odabir boja kako istaknuti smeđe oči su neke nijanse zelene boje kao što je smaragdna boja, no isto tako će se smeđe oči odlično istaknuti sa zlaćanim nijansama, kao i nijanse smeđe boje. Kako istaknuti smeđe oči make-upom ne ovisi samo o odabiru boje, već je bitno znati nanijeti šminku na ispravan način jer svaka osoba ima drugačiji oblik oči i ono što će kod jedne osobe izrazito istaknuti oči, ne znači da će i kod druge osobe funkcionirati na taj način i da će efekt biti jednak. Naravno, ako se osjećate nešto više avanturistički nastrojeni, uvijek možete odabrati i neke intenzivnije boje kao što su ljubičasta i plava, bilo da je riječ o sjenilu ili nekom tušu za oči.

Kako istaknuti smeđe oči pomoću šminke na ostatku lica

Vjerojatno ste u nekom trenutku čuli da se prilikom šminkanja naglašavaju oči ili usne, nikako oboje. Ukoliko ste kao glavni način kako istaknuti smeđe oči odabrali make-up koji se odnosi na područje oči, to znači da bi ostatak šminke trebao biti nešto laganiji. Kako istaknuti smeđe oči moguće je s pravilnim odabirom rumenila i ruža za usne. I dok uz smeđe oči idu neke toplije nijanse u zlatnim i smeđim tonovima, za odabir rumenila i ruža za usne preporučuju se kao najbolje boje za isticanje smeđih oči. Ukoliko ste odabrali neki intenzivniji ili više dramatičan, tamniji izgled šminke oko očiju, tada birajte svjetlije nijanse ruža za usne, no ukoliko je odabrano sjenilo svjetlijih nijansi, ruž može biti i nešto intenzivnije boje. Sada kada ste saznali koje boje najviše idu uz smeđe oči, prepustite se eksperimentiranju i pronađite izgled za koji smatrate da najbolje ističe vaše smeđe oči. Opcije su nebrojene, zabavite se.

Tagovi:

Više članaka

Kapi za gljivice na noktima

Kapi za gljivice na noktima

Gljivice na noktima su pojava koja često uzrokuje ružan izgled nokta i njegovo propadanje. Ukoliko se njihov nastanak ne primijeti na vrijeme liječenje može trajati mjesecima i biti pravi mukotrpan pr

Zašto me peku tabani

Zašto me peku tabani

Stopala su dio tijela na koje često ne obraćamo dovoljno pozornosti osim ako ne naiđemo na neki problem. Postoje mnogobrojne tegobe koje mogu zahvatiti stopala no većina ljudi ne pridaje tome previše