SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju

Kako najlakše zaspati

Kako najlakše zaspati

Kako najlakše zaspati? Savjeti za noćne ptice koji to više ne žele biti!

Svi mi volimo spavati, no nekada nam je bioritam toliko uzdrman da čak i kad osjećamo umor, imamo problem zaspati. Kako riješiti taj problem? Kako najlakše zaspati? Postoji niz savjeta o tome kako lakše zaspati, a mi ćemo Vam objasniti što sve možete napraviti da biste lakše usnuli. Spavanje se dijeli u 4 glavne faze, a često se govori kako je najbitnija faza REM faza. REM dolazi od engleske kratice za “rapid eye movement” što u prijevodu znači brzi pokreti očiju, no zapravo je svaka faza relevantna kako bismo dobili osjećaj odmornosti kad se probudimo. Nije teško doći do REMa jednom kad zaspimo, no kako najlakše zaspati? Da biste svoje tijelo naveli na rani počinak u krevet, prva i najbolja opcija koju možete napraviti je odraditi neku vrstu fizičke aktivnosti. Kada potrošimo energiju u tijelu, jasno je da lakše zaspimo. Ukoliko ne možete u ponoć skakati s vijačom ispred kreveta, donosimo i druge savjete:

Kako najlakše zaspati? Odradite ove mini radnje prije spavanja.

Prije spavanja, postignite višu temperaturu u svojoj sobi. U toplijim uvjetima je lakše zaspati – pojačajte radijator i upalite grijanje. U tome svakako nemojte pretjerati jer prevelika temperatura neće Vam pomoći da zaspite. Isto tako probajte tehniku disanja 4-7-8. Kada legnete udahnite na nos na pune 4 sekunde. Zatim zadržite dah idućih 7. Nakon 7 sekundi izdahnite na usta tokom 8 sekundi. Postupak ponovite do četiri puta i uvidjet ćete da ste spremniji za san. Kako najlakše zaspati? Da bismo zaspali lakše također treba pratiti 3-2-1 metodu. Ona kaže da 3 sata prije sna zaboravite na posao, 2 sata prije sna zaboravite na hranu i sat vremena prije sna zaboravite na ekrane. Kombinacijom toga i disanja, bit će puno lakše zaspati nego kada idemo spavati uz televizor ili uz neke zvukove. Kako najlakše zaspati? Kombinacijom ovih metoda, tjelovježbom i umirivanjem postići ćemo bolje uvjete za ostvarivanje sna. Idealno za sve koji se rano moraju ustati.

Kako najlakše zaspati? Zašto je bitno spavati 8 sati?

Kako najlakše zaspati nije lako ako nam je pokvaren bioritam, treba objasniti i zašto nam je u interesu spavati barem 8 sati dnevno. Da bismo postigli pravi ciklus spavanja u kojem se vrti lako san, težak san i REM faza, treba uložiti u san i više sati. Idealno je 8, no spavaći od redovitih 7 sati dnevno ništa ne propuštaju. Što se tiče faza, tokom lakog sna lako nas se još može probuditi i ova faza je svojevrsna uvertira u san. Nakon nje nastupa faza teškog sna koji je glavni zaslužan za osjećaj odmornosti idućeg jutra. REM faza je faza u kojoj se odmara naše cijelo tijelo – u ovoj fazi parasimpatikus djeluje najjače, smanjuje se aktivnost u našem tijelu (neki procesi aktivni su i tokom ove faze, ali većina stvari u REM fazi usporava). Kako najlakše zaspati? Da bismo se probudili odmorni, koristimo par trikova kako bismo lakše zaspali – iskoristite znanje koje ste ovdje dobili i testirajte koja Vam metoda najviše pomaže.

Tagovi:

SnoreBlock - zaustavite hrkanje

Ujutro ćete se osjećati odmorno, svježe i puni energije.

Isprobajte ovu prirodnu mješavinu ljekovitog bilja umjesto operacije.

  • za miran san
  • veći protok kisika
  • odmorno tijelo puno energije
  • bez razdražljivosti
  • bolju koncentraciju

Više članaka