Kako prekinuti s dečkom

Kako prekinuti s dečkom

Kako prekinuti s dečkom a da ga ne povrijedite

Iako vlada opće mišljenje da nema bezbolnih raskida, ipak neki prekidi bole manje, a neki više, a neki postanu najtraumatičnije iskustvo mladih osoba. Potrebno je samo malo obazrivosti da se takva drama izbjegne. Kako prekinuti s dečkom a da ga ne povrijedite i ne nabijete mu komplekse i nije neka velika psihologija. Ako već razmišljate o raskidu, pripremite se, nikako ne raskidajte porukom, budite jasni, ali ne grubi, ne želite ga naljutiti, samo mu dajete do znanja da vam ne ide.

Kako prekinuti s dečkom, nemojte držati govorancije, nabrajati njegove mane, nemojte ga optuživati za neuspjeh vaše veze, dapače recite mu da će vam neka sretnica biti zahvalna što ste ga na vrijeme “oslobodili”, ali ipak budite jasni u stavu da vas dvoje niste jedno za drugo. Vaš “raskidni” razgovor ne smije biti dvosmislen i ostavljati mu lažnu nadu da ćete možda, ipak, na kraju, opet biti zajedno. Dvosmislene rečenice će zbuniti oboje.

Kako prekinuti s dečkom nikako nemojte samo zašutjeti

Nema ništa gore od ignoriranja i kukavičkog izbjegavanja susreta, jer niste mutavi, ali ako raskid jasno ne iskomunicirate, točno takav dojam ćete ostaviti. Ima puno načina kako prekinuti s dečkom nemojte samo zašutjeti jer je to najgori mogući način. Nemojte se upustiti niti u flert s drugim dečkom i s njegovim prijateljem u nadi da će on vas ostaviti i tako vam olakšati raskid, to se ne radi i može izazvati gnjev i druge neželjene reakcije.

Kako prekinuti s dečkom preko poruke, nikako i nikada, to se ne radi, ako ste proveli neko vrijeme zajedno, zaslužuje ta mu prekid saopćite otvoreno, gledajući ga u oči. Nemojte slati ni poruke po zajedničkim prijateljima, to je još gora opcija, jer ga posramljujete pred prijateljima. Još je najgora opcija kada ga samo, bez ikakvog objašnjenja blokirate, čak bi se moglo reći da je nešto takvo neoprostivo i vrlo ponižavajući, a takvi potezi izazivaju osvetoljubivost.

Kako prekinuti s dečkom bez svađanja i optuživanja

Kod raskida ljubavnih veza uvijek pate obje strane, ali ostavljena strana se duplo lošije osjeća. Ta bol i samosažaljenje se mogu smanjiti i ublažiti ako se pripremite na raskid, mudro izaberete mjesto zadnjeg susreta, nikako u bučnom kafiću ili restoranu koji ima romantične konotacije. Kako prekinuti s dečkom bez svađanja i optuživanja da bi raskid bio što bezbolniji to treba obaviti bez publike, kada ste nasamo u svojoj zadnjoj zajedničkoj šetnji ili nekom mirnom mjestu.

Naravno da u sebi morate biti sigurni da taj raskid doista želite i da nećete zbog njega zažaliti. Kako prekinuti s dečkom ako niste sigurni u ispravnost svoje odluke, možda je onda bolje da si uzmete još malo vremena, da još malo razmislite i još malo razgovarate s njim o vašim zajedničkim problemima u vezi. No, ako ga ne volite, nemojte ga zavlačiti i nemojte ni sebe obmanjivati. Raskid može biti nova prilika za sreću za vas oboje.

Tagovi:

Više članaka