Kako se izrađuje natalna karta

Kako se izrađuje natalna karta

Što je natalna karta?

Svi smo mi rođeni na određenom mjestu na našoj planeti Zemlji, rođeni smo u određeno doba, na određeni datum i određeno vrijeme. Baš u to navedeno vrijeme, u Svemiru – planete su imale određeni redoslijed rasporeda. Natalna karta opisuje upravo to, prikaz samog neba i rasporeda planeta na dan kada smo se rodili. Kako se izrađuje natalna karta i da li ona zaista otkriva našu sudbinu? Ona se izrađuje uz pomoć informacija o pojedincu. Važno je naglasiti kako je ona osobni prikaz određene osobe, i ne postoje dvije iste karte ili prikaz.

Otkriva li navedena karta našu sudbinu? Ona nam može dati uvid u nas same i naše puteve u životu, ali sudbinu ili budućnost krojimo sami. Mnogi će reći kako je sudbina unaprijed određena “stvar” i kako se ona ne može promijeniti, no to je netočno. Navedena karta otkriva ono istinsko i najdublje JA u određenoj osobi. Pokazuje zašto smo takvi kakvi jesmo, i koji znaci i planete najviše utječu na to. Da li postoji možda brži način za upoznavanje samih sebe? Naravno, tarot čitanje! Uz pomoć tarota možete na brži način saznati određene odgovore, i iskoristiti ih u stvarnome životu.

Natalna karta i njena izrada

Da bi mogli dobiti detaljno tumačenje svoje natalne karte, potrebni su Vam sljedeći podaci: Točan datum i sat rođenja, kao i mjesto na kojemu ste rođeni. Zašto je ovo bitno? U primjeru, ako ne znate točno vrijeme rođenja, tada se ne može izračunati Vaš podznak i karta je na neki način nepotpuna. Sve navedene informacije možete pronaći na svome rodnom listu, ili možete pitati roditelja. Kada Vi ili astrolog imate sve potrebne informacije – tada kreće izrada natalne karte. Tri najvažnija faktora u formiranju natalne karte su: Planete, horoskopski znakovi i kuće.

Sve navedeno je formiramo u astrološkom krugu koji se dijeli na 12 jednakih dijelova. Najvažnije planete za izradu natalne karte su Mjesec i Sunce. Položaj Sunca pokazuje horoskopski znak pod kojim ste rođeni, dok ostale planete donose neke druge karakteristike. Natalna karta sadrži 12 kuća u zodijačkom krugu, i one se odnose na događaje i energiju u životu. Da li sami možete izraditi natalnu kartu? Natalna karta se danas može izraditi preko raznih tarot stranica. Postavlja se pitanje da li su one točne i kako ih protumačiti? Mogli bi reći da je to oblik zabave. Pravu izradu i pravo tumačenje je najbolje zatražiti u astro centrima kod astrologa.

Natalna karta i njeno tumačenje

Tumačenje natalne karte nikako nije jednostavno, jer zahtjeva znanje u području astrologije, kao i logičko povezivanje određenih stvari. Prvo se otkriva Vaš horoskop i podznak. Podznak je znak koji se pojavio na Istočnom djelu horizonta u trenutku kada ste se rodili. Osim navedenog, potrebno je obratiti pažnju na planete koje zauzimaju prvu, treću i zadnju kuću – jer je riječ o vladajućim planetima. Osim navedenog, bitno je obratiti pažnju i na to što Vam donosi svaka kuća. Natalna karta se tumači i po planetima, svaki od 12 planeta ima određeni utjecaj na Vaš znak.

Naposljetku, imamo 12 horoskopskih znakova i njihove karakteristike. Kombinacija znakova i planeta nam donosi tumačenje. Natalna karta zahtjeva obuhvaćanje cijele slike, kuće i znaci su samo dio slagalice. Planeti nam daju odgovor na pitanje “Što” i nose određenu energiju kao i akciju. Horoskopski znakovi pokazuju “Kako” određeni planet prolazi kroz naš znak. Kuće nam pokazuju “Gdje” se odvija ono što gledamo, ono što govorimo. Naravno, ukoliko ste početnik ili navedeno čitate iz zabave, teško da ćete razumjeti sve pojmove i što oni znače. Za detaljno analiziranje karte najbolje je potražiti astrološku pomoć. Astrolog će Vam vrlo rado objasniti koja je Vaša energija i kako ona utječe na svijet oko Vas.

Tagovi:

Više članaka

Istražujući Obalu: Najljepše Plaže Hrvatske

Istražujući Obalu: Najljepše Plaže Hrvatske

Uzduž obale Jadranskog mora, Hrvatska krije niz prelijepih plaža koje oduzimaju dah svojom prirodnom ljepotom i čistoćom. Mnogi turisti već su otkrili popularne destinacije poput Zlatnog rata na Braču