Kako se riješiti mrava

Kako se riješiti mrava

Kako se riješiti mrava, neželjenih insekata u kući?

Mravi su vrlo poznata vrsta insekata koji su rasprostranjeni po cijelom svijetu. U svijetu postoje mravi koji su štetočine, ali i oni koji nam ne predstavljaju ikakav problem. Ipak, kada se mravi zavuku u našu kuću ili stan, više nam svakako nisu dragi. Kako se riješiti mrava koji se nasele u naš životni prostor? Mrava se nije tako lako riješiti, a da bismo bili sigurni da smo obavili posao, odabrane metode vjerojatno ćemo morati ponoviti nekoliko puta. Mrave privlače ostaci hrane, posebice one slatke pa tako u toplijim danima u godini moramo više paziti na čistoću kuhinje i općenito našeg stambenog prostora kako bismo spriječili da nam se nasele u kuću ili stan. Kako se riješiti mrava? Ne morate za svaki problem s mravima odmah zvati deratizaciju – postoje namirnice koje će Vam koristiti u borbi protiv mrava, a imate ih već u kuhinji! Donosimo pregled nekih koje su učinkovite protiv mrava.

Kako se riješiti mrava u kući? Imamo par jednostavnih trikova!

Ukoliko volite svoj stan ukrasiti mirisom cimeta tokom zimskih blagdana, sada je vrijeme da ga koristite i za još nešto. Cimet prirodno smeta mravima, a ovaj začin možete posipati po mjestima gdje se skupljaju mravi. Ostavite cimet neko vrijeme, može i preko noći te ćete zamijetiti kako se mravi na takvim površinama neće više skupljati. Postupak ponovite više puta i spriječite širenje mrava po Vašoj kući. Osim cimeta, mravi također ne vole sok od limuna pa iskoristite tu kiselost protiv malih insekata kako biste svoj stan razriješili svih mrava. Kako se riješiti mrava u kući? Osim cimeta i limuna, možete također koristiti kavu koju oni također ne vole. Isto postupite kao i sa cimetom ili limunom: ponovite postupak više puta kroz nekoliko dana te potjerajte mrave iz svoje kuće. Kako se riješiti mrava? Osim što ćete ovim metodama otjerati mrave iz kuće, potrebno je isto tako održavati čistoću u svom prostoru kako se ne bi vratili.

Kako se riješiti mrava te kako spriječiti da se ponovo nasele?

Mnogima je poznato da se mravi često znaju vratiti sezonski. Naravno da je najbitnije da biste spriječili dolazak mrava održavati kuću odnosno stan čistim, no čak i uz te mjere ponekad se mravi vrate. Da biste spriječili takav scenarij u svom kućanstvu, uzmite sol i otopite ju u kipućoj vodi. Kada se ohladi, pošpricajte tekućinu po ulaznim dijelovima Vaše kuće ili stana, ispod prozora i na svim ostalim lokacijama gdje se mravi inače pojavljuju. Sol nije baš privlačna mravima stoga ćete ih na ovaj način odvratiti u samom startu. Kako se riješiti mrava? Spriječite ih u samome startu pomoću ovog trika. Osim toga, držite svoje namirnice poput brašna, soli i šećera u staklenim posudama. Oni koji znaju kako se riješiti mrava ne plaćaju skupe usluge i slično – uz par jednostavnih namirnica u kući svako se može riješiti mrava uz malo truda. Osigurajte da se ove godine ne vrate u Vaš stambeni prostor!

Tagovi:

Više članaka

Istražujući Obalu: Najljepše Plaže Hrvatske

Istražujući Obalu: Najljepše Plaže Hrvatske

Uzduž obale Jadranskog mora, Hrvatska krije niz prelijepih plaža koje oduzimaju dah svojom prirodnom ljepotom i čistoćom. Mnogi turisti već su otkrili popularne destinacije poput Zlatnog rata na Braču