Kako znati da nema mlijeka u dojkama

Kako znati da nema mlijeka u dojkama

Kako znati da nema mlijeka u dojkama ponekad zabrinjava žene koje su tek rodile

Žene koje se odluče na majčinstvo i koje dođu do trudnoće zasigurno s nestrpljenjem iščekuju rođenje svojeg djeteta. Prilikom trudnoće, poroda i neposredno nakon poroda miješaju se razni osjećaji, možda se javljaju neke nesigurnosti pa čak i zabrinutost, no ono što zasigurno svaka majka želi je svom djetetu omogućiti hranu putem dojenja. Ponekad, ukoliko bude nešto kompliciraniji porod ili dođe do poroda carskim rezom, mlijeko se ne mora nužno pojaviti odmah. Nepojavljivanje mlijeka po porodu može zabrinuti mnoge majke, no kako znati da nema mlijeka u dojkama? Ponekad se dogodi da zbog neke traume koja se dogodila pri porodu, mlijeko malo kasni, no to ne znači da ga uopće nema već je potrebno malo vremena kako bi stvari došle na svoje. Kako znati da nema mlijeka u dojkama može izazvati dodatnu traumu, stres i anksioznost te dodatno produljiti vremenski rok u kojem bi se mlijeko pojavilo pa je najvažnije ostati smiren koliko je to moguće.

Kako znati da nema mlijeka u dojkama i savjeti kako isto dobiti

Kako znati da nema mlijeka u dojkama može imati mnogobrojne utjecaje, od preranog rođenja djeteta preko carskog reza do raznih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, sindrom policističkih jajnika i mnogih drugih. No dajte tijelu malo vremena i isprobajte neke od mnogobrojnih savjeta uz pomoć kojeg ćete doći do točke kada će tijelo početi proizvoditi mlijeko. Kako znati da nema mlijeka u dojkama nije kraj svijeta te ne treba odmah odustati, već je poželjno isprobati neke stvari kao što je masiranje područja dojki, korištenje pumpi za izdajanje, pravilna hidratacija tijela i dostatan odmor, kao i mnoge druge stvari koje će pomoći tijelu malo opustiti se i potaknuti proizvodnju mlijeka. Mnogim ženama se to događalo i niste jedini koje muče takvi problemi. Dojite svoje dijete koliko je to moguće, pa taman da je u pitanju i samo par kapi mlijeka te mu ostatak potrebne hrane dajte putem formule i sigurno neće ostati gladno, a situacija se usput može promijeniti na bolje.

Kako znati da nema mlijeka u dojkama prilikom prestanka dojenja

Osim rodilja, kako znati da nema mlijeka u dojkama zanima i žene koje su već rodile i imaju bebe u starosti od nekoliko mjeseci pa sve do pokoju godinu. Kako znati da nema mlijeka u dojkama najčešće se veže uz takozvani zakon ponude i potražnje, odnosno, što beba ili dijete više sisa, to će i proizvodnja mlijeka biti veća u principu. Kako s vremenom beba ili dijete manje traži dojku ili ne može pravilno sisati, tako će se i proizvodnja mlijeka smanjivati dok u konačnici proizvodnja mlijeka u dojkama i neće stati. Osim takvih slučajeva, količina mlijeka se može smanjiti ili čak prestati proizvoditi ukoliko dođe do toga da se majka razboli. Bilo da dođe do situacije u kojoj nema više mlijeka ili planirate postupno doći do te situacije, važno je poduzeti neke mjere kako bi si tijelu olakšalo tu tranziciju u stanje kakvo je bilo prije dojenja i proizvodnje mlijeka.

Tagovi:

Više članaka

Kapi za gljivice na noktima

Kapi za gljivice na noktima

Gljivice na noktima su pojava koja često uzrokuje ružan izgled nokta i njegovo propadanje. Ukoliko se njihov nastanak ne primijeti na vrijeme liječenje može trajati mjesecima i biti pravi mukotrpan pr

Zašto me peku tabani

Zašto me peku tabani

Stopala su dio tijela na koje često ne obraćamo dovoljno pozornosti osim ako ne naiđemo na neki problem. Postoje mnogobrojne tegobe koje mogu zahvatiti stopala no većina ljudi ne pridaje tome previše