Kakve pločice staviti u kuhinju

Kakve pločice staviti u kuhinju

Kakve pločice staviti u kuhinju koje će trajati godinama

O tome kakve pločice staviti u kuhinju i koji će vaš izbor pločica za kuhinju biti ovisi samo vaš ukus, no ipak treba pripaziti prilikom izbora jer te pločice ćete gledati u svojoj kuhinji godinama. Planirajte odabrati dizajn pločica koji će biti u skladu sa kuhinjskim namještajem. Kuhinjske pločice mogu biti i one najobičnije pa da time podignu izgled same kuhinje.

No, pripazite i da odabrane pločice ne preuzmu izgled cijele kuhinje, ukoliko su pločice prenapadne i ne uklapaju se u kuhinjske elemente svakako će odvlačiti pogled od same kuhinje i upadat će u oko na prvi pogled svima koji će doći u vašu kuhinju.

Da li odabrati rustikalne pločice uz moderan kuhinjski namještaj, te općenito kakve pločice staviti u kuhinju ukoliko niste sami sigurni što bi odgovaralo za vašu kuhinju uvijek se možete posavjetovati sa stručnjacima prilikom kupovine kuhinjskih elemenata. Možda baš rustikalne kuhinjske pločice budu pravi pogodak za vašu modernu kuhinju jer će stvarati kontrast.

Kakve pločice staviti u kuhinju koja je mala

Kakve pločice staviti u kuhinju koja je mala? Male kuhinje svakako su specifične. Vrlo često se rade kuhinje po mjeri jer je vaš prostor ograničen i na mali prostor treba utrpati sve što je jednoj kuhinji potrebno. U takvim malim kuhinjama kuhinjske pločice će rijetko i doći do izražaja jer će ionako kuhinjski elementi pokriti veći dio zidova.

No, kako odabrati i kakve pločice staviti u kuhinju koja je mala vrijedi jedno osnovno pravilo, u maloj kuhinji nikako ne odgovaraju velike pločice jer će tada vizualno stvoriti dojam da je kuhinja još manja.

Trebate razmisliti o normalnoj veličini kuhinjskih pločica ili malim kuhinjskim pločicama jer ćete time vizualno dobiti dojam da je vaša mala kuhinja veća nego što to ona stvarno jest. Osim što trebate paziti na zidne kuhinjske pločice, vrlo često se ljudi odlučuju i staviti pločice na kuhinjski pod, pa i kod odabira podnih pločica za male kuhinje pazite na veličinu, ali i uvijek pazite da odaberete pločice koje se lako održavaju.

Kakve pločice staviti u kuhinju koja normalne veličine ili veće kuhinje

Kakve pločice staviti u kuhinju koja je normalne veličine ili kuhinju koja dovoljno velika da možete kombinirati doista svašta. Opet, izbor kuhinjskih pločica ovisi o vašem kuhinjskom namještaju, boji, rasporedu, ovisi da li imate modernu kuhinju, standardnu, rustikalnu ili neki drugi izgled kuhinje.

U kuhinju koja je normalne veličine ili veću kuhinju možete staviti i veće komade kuhinjskih pločica, no svakako pripazite da su pločice za lako održavanje i da kasnije nemate previše muke kod čišćenja kuhinje i kuhinjskih pločica.

Kuhinjske pločice su nešto što se ne mijenja često, prije ćete zamijeniti kuhinju nego kuhinjske pločice. Stoga prilikom odluke kakve pločice staviti u kuhinju imajte na umu da ćete te pločice gledati i održavati godinama pa odaberite kuhinjske pločice koje vam se sviđaju i koje će se uklapati sa kuhinjskim namještajem i kuhinjskim prostorom. No, ukoliko planirate svakih pet ili deset godina mijenjati kuhinjski namještaj zajedno sa kuhinjskim pločicama možete si dopustiti da birate ono što se vama sviđa, a to je najvažnije.

Tagovi:

Više članaka