Otkrivanje hpv kod muškaraca

Otkrivanje hpv kod muškaraca

Otkrivanje hpv kod muškaraca, humani papiloma virus je spolno prenosiva infekcija koja može postati i maligna

HPV je problem i žena i muškaraca, ali ga je kod žena lakše dijagnosticirat, dovoljno je redovito obavljati papa test i reagirati na svaku vanjsku promjenu u vaginalnom području. Dijagnostika hpv-a kod muškaraca je anatomski otežana, ali nije nemoguća. Otkrivanje hpv kod muškaraca, humani papiloma virus je spolno prenosiva infekcija koja može postati i maligna, upravo zbog toga i općenito zbog seksualnog zdravlja trebaju se i muškarci testirat, ako ne žele zaraziti svoje partnerice ili partnere. Kod muškaraca se hpv obično ugnijezdi plitko ispod prepucija, uz vanjski rub penisa. Otkrivanje hpv kod muškaraca, sam pregled nije dovoljan, čak i ako su hpv bradavice već vidljive, svakako treba napraviti bris spolovila i odmah krenuti sa prevencijom. HPV se ne mora nikada pretvoriti u rak, ali ako se to dogodi, izlječivo je ako se na vrijeme otkrije. Otkrivanje i rana prevencija hpv i kod muškaraca i kod žena sprječava nastanak karcinoma u genitalno-analnom području.

Otkrivanje hpv kod muškaraca, jesu li testovi za hpv u ljekarnama pouzdani

Iako bi briga za zdravlje bilo kojeg ljudskog organa trebala biti jednako važna, kod spolnih pregleda i dalje ima puno snebivanja, neugode, izbjegavanja i odgađanja. Žene se zbog redovite mjesečnice i rađanja lakše priviknu na ginekološke preglede, a muškarci će se prije posavjetovati s prijateljem, nego otići urologu ili dermatovenerologu. Otkrivanje hpv kod muškaraca, jesu li testovi za hpv u ljekarnama pouzdani, pošto muškarci mogu biti prenositelji i širitelji hpv-a, ovi testovi vas, ako se redovito testirate, na kraju ipak odvedu liječniku na vrijeme. Muškarci vole ove testove jer testiranje obave bez nelagode, u komociji i privatnosti vlastitog doma, a rezultati tih testova na kraju mnoge muškarce dovedu do liječničke terapije na vrijeme. Otkrivanje hpv kod muškaraca otkada je moguće nabaviti testove u ljekarnama, povećala se svijest i odgovornost za hpv i njegovo širenje kod muškaraca pa se većina zaraženih, pa i pasivnih nositelja hpv, koji upravo zbog rezultata tih testova na vrijeme započnu liječenje.

Otkrivanje hpv kod muškaraca, rano otkrivanje i pravovremena prevencija sprječavaju nastanak teških bolesti

Kada partnerica ili partner kažu svom muškarcu “nešto si mi donio, prenio si mi neku boleštinu”, on se ne bi trebao uvrijediti, nego zabrinuti, a oboje partnera bi trebali otići zajedno na testiranje hpv-a. Otkrivanje hpv kod muškaraca, rano otkrivanje i pravovremena prevencija sprječavaju nastanak teških bolesti, zašto oboje; zato što nositelj hpv-a ne mora imati nikakve simptome. Svatko je odgovoran za svoje zdravlje, ali u partnerskom odnosu mora postojati i odgovornost za drugoga. Ne mora vaša žena dobiti rak vrata maternice, zato jer ste se vi samouvjereno odbili testirati na hpv. Otkrivanje hpv kod muškaraca, čak oko 50 genotipova hpv-a inficira muškarčev urinarni sustav, a dovoljno je neugodno da vam se hpv bradavice ospu po koži i oko analnog područja. Koji genotipovi mogu dovesti do zloćudnih bolesti, to prepustite liječnicima, vi se samo redovito testirajte, brinite o svom zdravlju, naročito ako često mijenjate seksualne partnere i ne koristite zaštitu za siguran seks.

Tagovi:

Više članaka

Kapi za gljivice na noktima

Kapi za gljivice na noktima

Gljivice na noktima su pojava koja često uzrokuje ružan izgled nokta i njegovo propadanje. Ukoliko se njihov nastanak ne primijeti na vrijeme liječenje može trajati mjesecima i biti pravi mukotrpan pr

Zašto me peku tabani

Zašto me peku tabani

Stopala su dio tijela na koje često ne obraćamo dovoljno pozornosti osim ako ne naiđemo na neki problem. Postoje mnogobrojne tegobe koje mogu zahvatiti stopala no većina ljudi ne pridaje tome previše