Ovrha na plaći

Ovrha na plaći

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 30.01.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ovrha na plaći iznosi najviše 2/3 prosječne neto plaće.

Ovrhe koje nam dospijevaju nikako nisu radosne vijesti, no bilo bi pametno da, ukoliko Vam se ovršuje plaća, znate u kojim iznosima je to dozvoljeno. Ovrha na plaći, u slučaju da imate istu ili višu od prosjeka plaću ne može prijeći preko 2/3 tog iznosa. Dakle, ukoliko imate plaću 8. 000 kn neto, samo 3, 157, 33 kn raspoloživo je za ovrhu. Prosječna plaća od 6. 724, 00 kn uzima se kao osnovica te je prema zakonu ovršivo samo 2/3 tog iznosa. Kad je u pitanju ovrha na plaći, građanin može otvoriti svoj zaštićeni račun u FINA-i kako bi izdvojio ostala neovršiva sredstva zasebno. Ukoliko je pred Vama ovrha, zaputite se u poslovnicu FINA-e i zatražite otvaranje svog zaštićenog računa. Treba Vam dokaz o ovrsi kako bi Vam FINA otvorila zaštićeni račun. Za više informacija o otvaranju takvog računa javite se u FINA-u ili posjetite njene web stranice. Zanima Vas mogu li Vam ovršiti i ostala sredstva osim plaće?

Ovrha na plaći i ostala sredstva: što ide na zaštićeni račun?

Vaša primanja mogu se ovršiti u skladu Zakonu o ovrhama i to u visini 2/3 prosječne hrvatske plaće, no što je s ostalim primanjima koja nam stižu na račun? Mogu li se i ona ovršiti? Ovrha na plaći najčešća je ovrha, a ostala sredstva koja imate na računu rijetko će biti ovršena. Prema Zakonu, navedena sredstva izdvojena su od plaćanja ovrhe, a to su: naknade za tjelesna i radna oštećenja, dječji doplatci, naknade po osnovi stipendija, naknade po osnovi socijalne pomoći i dr. Ovrha na plaći računa se drukčije ukoliko imate nižu plaću od prosječne. U tom slučaju 3/4 plaće ovršenika izuzeto je od ovrhe. Situacija je ponovo drukčija ovisno o plaći, a za više informacija o specifičnim slučajevima pogledajte stranice FINA-e kako biste se detaljnije informirali. Ovrhe Vas nikada neće ostaviti bez ijednog eura – saznajte kako otvoriti zaštićeni račun te saznajte koja su Vaša prava u slučajevima ovrha.

Ovrha na plaći: što napraviti kako bi sačuvali novac od ovrhe?

Sada kada znamo koliko novaca nam se može ovršiti, bitno je da preostali novac zaštitimo. Uputite se u poslovnicu FINA-e i zatražite otvaranje zaštićenog računa. Ovrha na plaći ne može Vam pojesti cijelu plaću, već samo dio određen zakonom. Kao što smo napomenuli, potrebno je doći u FINA-u s dokazom o ovrsi kako bi FINA započela postupak otvaranja zaštićenog računa. Vaša neovršiva sredstva isplatit će se na tom računu. Ne samo dio plaće koji se ne smije ovršiti, već i ostala sredstva koja su izuzeta od plaćanja ovrhe. Ovrha na plaći ovisit će o Vašim primanjima, a ukoliko još uvijek imate nedoumica koliki postotak plaće Vam smije biti ovršen, posjetite stranice FINA-e i informirajte se. Uz otvaranje zaštićenog računa i obavljanje zadataka odmah na licu mjesta, omogućit ćete samome sebi da ovrha prođe bezbolnije. Nakon što ste otplatili sve rashode, zaštićeni račun lako ćete zatvoriti, također putem usluga u FINA poslovnicama.
Tagovi:

Više članaka