Ovrha na plaći

Ovrha na plaći

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ovrha na plaći iznosi najviše 2/3 prosječne neto plaće.

Ovrhe koje nam dospijevaju nikako nisu radosne vijesti, no bilo bi pametno da, ukoliko Vam se ovršuje plaća, znate u kojim iznosima je to dozvoljeno. Ovrha na plaći, u slučaju da imate istu ili višu od prosjeka plaću ne može prijeći preko 2/3 tog iznosa.  Kad je u pitanju ovrha na plaći, građanin može otvoriti svoj zaštićeni račun u FINA-i kako bi izdvojio ostala neovršiva sredstva zasebno. Ukoliko je pred Vama ovrha, zaputite se u poslovnicu FINA-e i zatražite otvaranje svog zaštićenog računa. Treba Vam dokaz o ovrsi kako bi Vam FINA otvorila zaštićeni račun. Za više informacija o otvaranju takvog računa javite se u FINA-u ili posjetite njene web stranice. Zanima Vas mogu li Vam ovršiti i ostala sredstva osim plaće? Kako bi izbjegli ovrhu neki ljudi posežu za stranicama kao što su credit24.bg i mnoge druge koje nude online kreditiranje. Brzo dobivenim novcem tako na vrijeme plačaju svoje dugove i spriječavaju ovrhu.

Ovrha na plaći i ostala sredstva: što ide na zaštićeni račun?

Vaša primanja mogu se ovršiti u skladu Zakonu o ovrhama i to u visini 2/3 prosječne hrvatske plaće, no što je s ostalim primanjima koja nam stižu na račun? Mogu li se i ona ovršiti? Ovrha na plaći najčešća je ovrha, a ostala sredstva koja imate na računu rijetko će biti ovršena. Prema Zakonu, navedena sredstva izdvojena su od plaćanja ovrhe, a to su: naknade za tjelesna i radna oštećenja, dječji doplatci, naknade po osnovi stipendija, naknade po osnovi socijalne pomoći i dr. Ovrha na plaći računa se drukčije ukoliko imate nižu plaću od prosječne. U tom slučaju 3/4 plaće ovršenika izuzeto je od ovrhe. Situacija je ponovo drukčija ovisno o plaći, a za više informacija o specifičnim slučajevima pogledajte stranice FINA-e kako biste se detaljnije informirali. Ovrhe Vas nikada neće ostaviti bez ijednog eura – saznajte kako otvoriti zaštićeni račun te saznajte koja su Vaša prava u slučajevima ovrha.

Ovrha na plaći: što napraviti kako bi sačuvali novac od ovrhe?

Sada kada znamo koliko novaca nam se može ovršiti, bitno je da preostali novac zaštitimo. Uputite se u poslovnicu FINA-e i zatražite otvaranje zaštićenog računa. Ovrha na plaći ne može Vam pojesti cijelu plaću, već samo dio određen zakonom. Kao što smo napomenuli, potrebno je doći u FINA-u s dokazom o ovrsi kako bi FINA započela postupak otvaranja zaštićenog računa. Vaša neovršiva sredstva isplatit će se na tom računu. Ne samo dio plaće koji se ne smije ovršiti, već i ostala sredstva koja su izuzeta od plaćanja ovrhe. Ovrha na plaći ovisit će o Vašim primanjima, a ukoliko još uvijek imate nedoumica koliki postotak plaće Vam smije biti ovršen, posjetite stranice FINA-e i informirajte se. Uz otvaranje zaštićenog računa i obavljanje zadataka odmah na licu mjesta, omogućit ćete samome sebi da ovrha prođe bezbolnije. Nakon što ste otplatili sve rashode, zaštićeni račun lako ćete zatvoriti, također putem usluga u FINA poslovnicama.
Tagovi:

Više članaka

Etički aspekti poslovanja banaka

Etički aspekti poslovanja banaka

Etički aspekti poslovanja banaka u zaštiti klijenata ključni su za izgradnju povjerenja i održivog odnosa između financijskih institucija i njihovih korisnika. Jedan od primarnih zadataka banaka je os