Podizanje novca sa zaštićenog računa

Podizanje novca sa zaštićenog računa

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 17.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Podizanje novca sa zaštićenog računa i što je uopće zaštićeni račun?

Ovrha je riječ poznata preko 300 000 Hrvata. Blokirani i ovršeni računi nalaze se u svakoj banci, a s takvim računima ne možemo podići ni euro. Kako u tim situacijama jesti, plaćati račune i živjeti? U takvim situacijama otvara se zaštićeni račun, a na njega sjedaju sva Vaša sredstva koja nisu zakonski ovršiva. Podizanje novca sa zaštićenog računa nije zakonski prekršivo, odnosno zaštićeni račun baš zato i otvarate – da biste mogli imati pristup svojem novcu. Kada su u pitanju ovrhe, postoji niz primanja koje građanin može imati, a koja se ne mogu ovršiti. Zaštićeni račun služi kao alat prezervacije takvih sredstava. Podizanje novca sa zaštićenog računa obavlja se putem bankomata ili u banci, baš kao i s ostalih računa. Ukoliko želite otvoriti svoj zaštićeni račun jer Vas čeka neka ovrha, to ćete obaviti u FINA-i. U ovom tekstu pomoći ćemo Vas upoznati s otvaranjem i pojmom zaštićenog računa. Krenimo redom:

Podizanje novca sa zaštićenog računa: gdje otvoriti račun?

Zaštićeni račun ne otvara se u bankama, on se otvara u FINA-i koja Vam taj zahtjev može ispuniti tek kada dobije rješenje o ovrsi. Tada se putem zakona Vama daje pravo na otvaranje zaštićenog računa kako biste imali pristup Vašim sredstvima koja se ne mogu ovršiti. Podizanje novca sa zaštićenog računa obavlja se na bankomatima Vaše matične banke. To je zato što FINA otvara račun za Vas u Vašoj banci, a banka dobiva informacije o tom računu kao zaštićenom. Primanja koja su izuzeta od ovrha i uplaćuju se na zaštićeni račun su: primanja po osnovi naknada za tjelesno oštećenje, primanja po osnovi socijalne pomoći, primanja u obliku stipendija i poticaja školaraca i studenata, primanja po osnovi odlikovanja i priznanja, po osnovi nezaposlenosti, darovi djeci do 15. godina starosti, primanja kao naknade za pogođene elementarnim katastrofama, kao i mnoga druga primanja. Podizanje novca sa zaštićenog računa sasvim je legitimno jer podižete gorenavedena sredstva.

Podizanje novca sa zaštićenog računa: stiže li plaća na zaštićeni?

Ako je predmet ovrhe plaća pojedinca, zakon definira i te uvjete. Dio izuzet od ovršnog zakona definiran je u iznosu dvije trećine prosječne Hrvatske plaće. To znači da Vam je taj dio dostupan na zaštićenom računu i nitko ga neće ovršiti. Podizanje novca sa zaštićenog računa može biti i podizanje svoje vlastite plaće, ali samo u određenom iznosu. Iznos od “dvije trećine prosječne neto plaće u Hrvatskoj” aplicira se u većini situacija, no postoje i ovrhe koje idu do 50% prosječne neto plaće u Hrvatskoj, kao i 75%, ali to su specifične situacije o kojima nemamo prostora ovdje pričati. Ukoliko Vas zanima više o ovršnom zakonu, potražite više informacija online. Stvar je drukčija kada je Vaša neto plaća manja od prosječne – tada Zakon nalaže 2/3 Vaše plaće, a ne prosječne. Podizanje novca sa zaštićenog računa teče sasvim normalno za rezervirana sredstva koja Vam račun i omogućuje. Za više informacija raspitajte se dodatno u FINA-i.
Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti?

Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti?

### Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti: Savjeti za poboljšanje kreditnog rejtinga

Kada se suočavate s izazovom kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti, prvi korak je razumjeti što

Online zajmovi za studente: Što trebate znati

Online zajmovi za studente: Što trebate znati

### Prednosti i nedostaci online zajmova za studente: Što trebate znati

Online zajmovi za studente postaju sve popularniji izbor za mlade koji traže financijsku podršku tijekom svog obrazovanja. Ova