Što je kreditni kalkulator

Što je kreditni kalkulator

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 25.09.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je kreditni kalkulator

Zasigurno ste već čuli za kreditni kalkulator, nište sigurni što je i čemu on služi. Kreditnim kalkulatorom sami možete uz pomoć ovog alata izračunati ratu kredita ukoliko ste već prikupili informacije o kamatnoj stopi i otprilike znate na koliko godina želite otplaćivati kredit.

Što su kreditni kalkulatori postat će vam jasno čim se jednom budete koristili ovim alatom koji možete promaći na internetu, te na stranicama banaka. Poznat vam je iznos koji želite dignuti, znate koliko mjesečno anuiteta kredita možete otplaćivati i poznata vam je kamatna stopa, alat će vam izračunati trajanje kredita.

U drugom slučaju želite saznati kolika će vam otplatna rata biti pa ćete u kreditni kalkulator unijeti iznos kredita, kamatnu stopu i rok otplate, ovaj alat će vam izračunati koliko će vam iznositi mjesečna rata anuiteta. Temeljem toga ćete imati informaciju prije nego što se odlučite kontaktirati banku i pokrenuti proces dizanja kredita, te sami odlučiti koja vam je varijanta prihvatljivija, duža otplata ili veća rata anuiteta otplate kredita.

Kreditni kalkulator EUR i HRK

Kreditni kalkulator možete koristiti za informativne izračune o kreditu koji želite dizati u eurima. Prilikom korištenja ovog alata svaki će vam ponuditi opciju da izračun prebacite iz jedne valute u drugu, ali i obrnuto. Banke uobičajeno daju različite kamatne stope ovisno o tome dižete li kredit u eurima. Ukoliko dižete kredit u eurima postoji i rizici od promjene tečaja, međutim danas uglavnom banke daju slične kamatne stope bez obzira radi li se o kreditu u eurima sa valutnom klauzulom.

Prije nego upotrijebite kreditni kalkulator informirajte se kod koje banke želite dizati kredit i koje je vrste kredit jer kamatna stopa ovisi o vrsti kredita ali i roku otplate. Na primjer ako vas privlače gotovinski krediti koji su po prirodi nenamjenski kamatna stopa će biti viša u odnosu na stambene ili namjenske kredite.

Kod kreditnih kalkulatora možete raditi usporedbu uvjeta i mjesečnog anuiteta ovisno o tome želite li dizati i da li vam je povoljnije dizati kredit u eurima.

Kreditni kalkulator za usporedbu uvjeta banaka

Kreditni kalkulator možete koristiti na internetskim stranicama svih banaka te na taj način usporediti uvjete. Međutim, postoje i neovisne stranice koje daju besplatne usluge ovog alata koji vam daju dodatnu mogućnost nakon što prikupite informacije od različitih banaka da usporedite uvjete između banaka.

U ovakve neovisne kreditne kalkulatore možete unijeti i do tri različita izračuna, te za svaki spremiti kao varijantu i zatim odabrati opciju koja će vam omogućiti usporedbu kredita. Umjesto za zapisujete uvjete svakog kredita na papir ili kompjuterski, kreditni kalkulator koji ima opciju za usporedbu će vam dati podatke usporedbe vrlo pregledno. Temeljem takvih usporedbi ćete lako vidjeti koja je varijanta kredita za vas najpovoljnija.

U usporedbi može lako vidjeti kakav utjecaj imaju kamatne stope na iznos anuiteta, te također ako ste koristili isti otplatni rok to isto tako može biti indikator za odlučivanje koji varijantu kredita ćete odabrati. Možda će vam više odgovarati mjesečno veći anuitet pa da što prije otplatite kredit, ali možda vam zbog vaših primanja više odgovara dulji rok otplate uz manju mjesečnu ratu anuiteta.
Tagovi:

Više članaka

Kako zaraditi novac ne ustajući iz kreveta

Kako zaraditi novac ne ustajući iz kreveta

Kako zaraditi dodatan novac postaje sve traženije pitanje na internetu, kao i kako zaraditi od doma? Razlog tome je ne samo trenutna financijska i ekonomska situacija, već i želja za razvijanjem karij

Pogreške pri ulaganju koje treba izbjegavati

Pogreške pri ulaganju koje treba izbjegavati

Ulaganje se prema definiciji može opisati kao aktivnost koja se sastoji od posebnog izdvajanja resursa s ciljem kako bi se ostvarila određena dobit. Prema ekonomiji, resursi se identificiraju kao pove