Što treba znati dijete od 3 godine

Što treba znati dijete od 3 godine

Što treba znati dijete od 3 godine kad je u pitanju motorika?

Svakog roditelja zanima tijek razvoja djeteta pa zato istražuje što treba znati dijete od 3 godine. Djeca od 3 godine imaju već razvijene motoričke sposobnosti, sposobnosti zapažanja i razlikovanja velikih i malih predmeta, a isto tako razumije negacije, razumije pitanja koja počinju sa “što” i “gdje” i počinju se igrati s drugom djecom. Što treba znati dijete od 3 godine? Vaše dijete sada već ima dovoljno razvijene motoričke sposobnosti da može vješto trčati unaprijed, zna skočiti na mjestu sa skupljenim stopalima, a isto tako zna šutnuti loptu a da ne izgubi ravnotežu. Što se tiče motoričkih sposobnosti, Vaše dijete od 3 godine ne mora znati uhvatiti loptu koju mu bacite niti održati ravnotežu stojeći na jednoj nozi. Djeca od 3 godine počinju se samostalno kretati stepenicama. Stručnjaci govore kako uz stepenice idu već s 3 godine, a niz stepenice nešto kasnije, s 3. 5 ili 4. Osim motoričkih sposobnosti, postoje i one druge.

Što treba znati dijete od 3 godine? Razvoj koncentracije i složenijih zadataka.

Vaše dijete od 3 godine i dalje otkriva svijet punom parom, a sada i zna neke stvari. Dijete od 3 godine može pokazati slike predmeta o kojem pričate. Dijete od 3 godine također počinje razumijevati značenje negacija pa će tako shvatiti što ste mu rekli kada kažete “ne”. Vaše dijete također postiže veću dozu koncentracije u nekim drugim aktivnostima koje radi s Vama. Najbolji primjer je čitanje prije spavanja koje pomaže djetetu trenirati fokus. Što treba znati dijete od 3 godine? Ono je kadro fokusirano Vas slušati 15-20 minuta dok mu čitate. Ono prepoznaje većinu priče i njegova mašta je u punom pogonu. Vaše dijete također raspoznaje razliku između stavljanja predmeta NA stol, PORED stola, ISPOD stola. Prepoznaje slike različitih aktivnosti poput trčanja, spavanja, jedenja.. Što treba znati dijete od 3 godine? Ukoliko nešto od navedenog dijete ne radi još uvijek perfektno, to nije razlog za brigu jer sva ova pravila su samo vodič za roditelje i svako dijete može određene stvari naučiti u nekom širem vremenskom periodu, a ne odmah kad napuni određeni broj godina.

Što treba znati dijete od 3 godine kada su u pitanju govorne sposobnosti?

Vaše dijete sada ima 3 godine i već je daleko napredovalo od svojih prvih riječi. Dijete od nepunih 3 godine sada već zna postaviti pitanja, osobito ona koja počinju sa “što” i “gdje”. Vaše dijete sad već slaže svoje prve smislene rečenice, a isto tako razumije i negaciju koju i samo koristi. Što treba znati dijete od 3 godine govoriti? Ovo ovisi i o odgoju u smisli da će dijete znati govoriti stvari koje ga Vi učite. Ukoliko Vaše dijete odgovara na jednostavna pitanja, znači da je dijete sasvim sigurno na daljnjem putu svog razvoja govorničkih vještina. Možete poduprijeti njegov razvoj sa pričanjem priča i poticanjem svog djeteta na komunikaciju. Dijete od 3 godine sada već razumije i množinu i jedninu. Kada je u pitanju pričanje o prošlim događanjima, Vaše dijete od 3 godine polako će početi shvaćati pojam prošlog i postepeno se naučiti izražavati o prošlim radnjama. Što treba znati dijete od 3 godine? Postoje još brojni podatci koji Vam mogu reći što djeca rade s 3 godine, no svakako je bitno znati da svako dijete se razvija svojim tempom.

Tagovi:

Više članaka