Svađa u vezi

Svađa u vezi

Svađa u vezi prva velika

U početku svake veze vlada zaljubljenost i zaluđenost partnerom, sve je divno i ružičasto. Ne primjećujemo mane i nedostatke partnera, već nam je partner/partnerica sve najbolje i najdivnije na svijetu. Kako veza odmiče, zaljubljenost polako slabi, bolje upoznajemo jedan drugoga i na vidjelo dolaze mane.

Dogodila se velika prva svađa u vezi jer se niste mogli suglasiti oko nečega ili ste krivo protumačili postupak svog partnera ili partnerice. Ne brinite, sve je to normalno. Svaka veza prolazi kroz faze, kako je trajala faza zaljubljenosti, tako traje i faza upoznavanja, faza neslaganja. Nije potrebno paničariti, već pokušajte shvatiti kako ste se našli u situaciji kod svađa u vezi.

Potrebno je da razgovarate, nakon što ste se smirili, zajednički ustanovite što je bio uzrok svađe. Najvažnije je da komunicirate, a ne da šutite svatko u svojoj samoći. Jednako tako je važno reći “žao mi je”, vjerujete iste riječi ćete dobiti i sa druge strane.

Svađa u vezi na daljinu

Imate vezu na daljinu i bojite se da će ta udaljenost učiniti istinitim onu staru narodnu “daleko od očiju. daleko od srca”. To uopće ne mora biti točno. Kad se nalazite u vezi na daljinu svađa u vezi je nešto što se teže izvodi jer niste stalno zajedno. Svaki susret vam je dragocjen i ne želite trošiti vrijeme na svađu, čak iako vam neke stvari smetaju.

Ako ipak dogodi svađa u vezi na daljinu, recept je jednostavan. Komunikacija u svakom odnosu igra najveću ulogu. U doba današnje tehnologije zasigurno se koristite nekom od aplikacija za komuniciranje. Nije teško nazvati i raspraviti zašto i kako je došlo do svađe.

Veza na daljinu ima i svojih prednosti. Prva je da se ne viđate često, pa se poželite jedno drugog i jedva čekate da se vidite. Česti uzrok svađa su svakodnevni problemi koje vi u vezi na daljinu zapravo i nemate, jer nema pritiska svakodnevnih obaveza. Uvezi na daljinu imate više vremena samo za sebe i svoje hobije i zabave, pa oba partnera mogu samim time biti i sretniji. Ako se vaša veza na daljinu u nekom životnom trenutku pretvori u vezu zajedničkog života bit će potrebno napraviti određene prilagodbe kako biste uskladili vaše odvojene živote.

Svađa u vezi koja dovodi do kraja veze

Nalazite su u vezi u kojoj je svađa u vezi svakodnevna ili učestala, pa se pitate imate li uopće što zajedničko sa osobom sa kojom ste u vezi. Svađe su normalna stvar, čak i kada su učestale, bitno je ono nakon svađe. Da li ste nakon svađe razgovarali, raspravili, pomirili se. To su produktivne svađe u svijetu psihologije.

Međutim, ako je svađa u vezi nakon koje nije bilo rasprave, pomirbe, dogovora, nego ste prešutno prešli preko svega toga to svakako nije zdravo ni za vas, ni partnera, a ni za vašu vezu. Ako ne komunicirate, a svađe se samo slažu jedna za drugom, nastat će gorčina, frustracija i nerazumijevanje.

Negativan oblik svađe je i kritiziranje, napadanje, optuživanje. Prije nego krenete svađu na ovaj način budite sigurni da imate sve činjenice jer nitko ne voli da ga se krivo napada ili kritizira, a pogotovo optužuje. Takav stav vodi automatski ka obrambenom stavu, a svi znamo da je napad najbolja obrana. Zato umjesto svađe prakticirajte miran razgovor bez obzira o čemu se radi.

Tagovi:

Više članaka