Crveni madež

Crveni madež

Crveni madež je angiom, benigna vrsta kožnog tumora koja se pojavljuje samo kod odraslih

Cherry angiom ili crveni madež duguje svoje ime crvenoj boji trešnje i može biti mala tumorska izraslina ili samo crveni biljeg u razini kože bez ikakvog ispupčenja. Može biti usamljena pojava, može se pojavljivati u skupinama i uvijek je sastavljen od krvnih žila, . Iako se spekulira sa nasljednim faktorom, rijetko ili nikada se ne pojavljuje kod djeca. Prvi crveni angiomi se počinju pojavljivati tek iza 20-te godine života i mogu se pojavljivati u svakoj dobi odraslih osoba. Crveni madež je angiom, benigna vrsta kožnog tumora koja se pojavljuje samo kod odraslih, a češće se pojavljuje na otvorenim dijelovima tijela koji su izloženi suncu. Ove “crvene trešnjice” nisu opasne, pa ih ni ne treba liječiti, ali ako se pojavljuju na licu mnogi ljudi, naročito žene, ih žele ukloniti iz estetskih razloga. Broj ovakvih madeža se može povećavati sa starenjem, pa ga zbog toga neki nazivaju i “senilni angiom”, ali u nijednoj dobi ga ne morate liječiti.

Crveni madež, estetsku uklanjanje laserom, kirurški, krioterapijom, čak i antibiotski

Istina je da pojava ovih crvenih točkica nije bolest, ali može ukazivati na neke poremećaje ili biti satelitska (prateća) pojava nekih kroničnih bolesti. Pravi uzrok pojave crvenih angioma nije poznat, ali pogoduje im preveliko izlaganje suncu, loša prehrana, nedovoljno sna, nedovoljan unos tekućina u tijelo. Ako se iz crvenog madeža granaju sitne žilice, možda trpi vaša jetra, možda imate problema sa krvnim žilama ili su vas pogodile jače hormonalne promjene. Crveni madež, estetsku uklanjanje laserom, kirurški, krioterapijom, čak i antibiotski, no započnite onim što je najlakše provesti, pojačajte unos tekućina u svoje tijelo i reprogramirajte svoju prehranu. Spavajte dovoljno, živite zdravo, izbacite loše životne navike i “crvene trešnjice” će prestati nicati “k’o gljive” po vašem tijelu. Crveni madež možete odstraniti kirurški, bez ožiljaka, laserom, bez anestezije, krioterapijom (tretman tekućim dušikom) kao kod uklanjanja bradavica, a možete ne nanositi hranjivu kozmetičku kremu, radije te madeže mažite 10 dana antibiotskom kremom i ne gulite krastu koja će se na kraju pojaviti.

Crveni madež, jedan uklonite, pojave se tri nova, no i dalje je to benigna pojava

Nemojte zamijeniti benigni crveni angiom sa zloćudnim melanomom i ne, nije zabilježeno da se crveni angiomikada pretvorio u nešto zloćudno, osim ako ste to sami grebanjem i stiskanjem isprovocirali. I ne zabrinjavajte se oko toga što i nakon uklanjanja novi crveni angiomi izbijaju i dalje po vašoj koži. Crveni madež, jedan uklonite, pojave se tri nova, no i dalje je to benigna pojava, važno je da zapamtite da se nijedan novi angiom ne može pojaviti na mjestu ožiljka uklonjenog madeža. Isto tako ne treba dramiti oko toga koliko ih imate, jer su bezopasni i ne treba ih liječiti, osim ako vam je to kozmetički problem koji ne možete prekriti korektivnom kozmetikom. Crveni madež ponekada spontano i nestanu, na isti način kako su spontano i nastali. Ako se pojavi peckanje, svrbež, počne rasti dlaka iz madeža ili i on sam počne rasti, onda ipak posjetite dermatologa i nikako takav angiom ne češite i ne grebite.

Tagovi:

Više članaka

Kapi za gljivice na noktima

Kapi za gljivice na noktima

Gljivice na noktima su pojava koja često uzrokuje ružan izgled nokta i njegovo propadanje. Ukoliko se njihov nastanak ne primijeti na vrijeme liječenje može trajati mjesecima i biti pravi mukotrpan pr

Zašto me peku tabani

Zašto me peku tabani

Stopala su dio tijela na koje često ne obraćamo dovoljno pozornosti osim ako ne naiđemo na neki problem. Postoje mnogobrojne tegobe koje mogu zahvatiti stopala no većina ljudi ne pridaje tome previše