Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor

Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 08:50
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor: što kaže zakon?

Izbjeći plaćanje bilo kojeg poreza je ilegalno djelo, no hajdemo pričati hipotetski: kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor? Imate svoju vikendicu u kojoj boravite tokom toplijeg dijela godine i konstantno morate za nju plaćati porez. Porez na kuće za odmor iznosi 1-2 eura po četvornom metru “korisne površine” i plaća se na godišnjoj razini. Ukoliko imate veliku kuću, onda je to i veliki trošak. Premda je porez za kuće za odmor vrlo kontroverzan, on postoji i plaća ga većina građana s dodatnim nekretninama. Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor? Jedna od opcija je da ju uništite: prema zakonu, izdvojeni ste od plaćanja poreza ukoliko je kuća nastradala od prirodnih poplava, požara ili u ratnim operacijama. Niste zadovoljni plaćanjem poreza? Uništite svoju imovinu i recite da su to oštećenja još od rata. Postoje i drugi modeli kako možete izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor. Zapamtite, i dalje ste u ilegalnoj sferi.

Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor: elementarne nepogode i izbjeglice

Kao što smo već rekli, elementarne nepogode jako su dobar način za izbjegavanja plaćanja poreza na kuće za odmor. Oštećena Vam je nekretnina u nedavnim potresima? Svakako odmah prijavite štetu i oslobodite se plaćanja ovog poreza. To ne mora biti samo potres, može izbjeći porez i kada su poplave i požari. Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor, pitate se? Alternativan način je izbjeći platiti porez pod izlikom boravišta izbjeglica i prognanika. Ukoliko ste se s Vladom dogovorili da se Vaša nekretnina koristi za boravak nekih izbjeglica ili ste udomili ljudi koji su ostali bez krova nad glavom u potresu, također se možete lako izvući plaćanja poreza na kuće za odmor. Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor? Pitanje je kako si olakšati situaciju i znati da ako udomljujete izbjeglice ili druge u svoje nekretnine, država ima dužnost izdvojiti Vas iz plaćanja poreza na kuće za odmor. Na koliki vremenski period, nismo sigurni!

Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor: ostale informacije.

Ukoliko podnosite prijavu o izdvajanju od plaćanja poreza na kuće za odmor, takvu prijavu šaljete u ured porezne uprave. Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor? U prijavi navedete razloge radi kojih biste po zakonu trebali biti izuzeti iz plaćanja poreza. Kao što smo rekli, u pitanju su: razna stradanja, elementarne nepogode, prihvat izbjeglica i prognanika, starost i trošnost. Ukoliko Vam je plan izvući se plaćanja ovog poreza, gledajte možete li to opravdati. Ukoliko je Vaša nekretnina čitava, nije ugostila izbjeglice i nije stara i istrošena, plaćate porez u iznosu 1-2 eura po četvornom metru. Osnovica ovisi o lokaciji nekretnine u pitanju. Za više informacija upitajte nadležnu poreznu upravu ili putem platforme e-građanin. Kako izbjeći plaćanje poreza na kuće za odmor? U principu to nećete raditi, no ako Vas zadesi jedna od gorenavedenih situacija, morate znati da imate zakonsko pravo biti izdvojeni iz plaćanja poreza na kuće za odmor.
Tagovi:

Više članaka