Kako podesiti mlinac za kavu

Kako podesiti mlinac za kavu

Kako podesiti mlinac za kavu

Kako podesiti mlinac za kavu? Krenimo od početka. O ispijanju kave kao ritualu napisane su brojne pjesme i tekstovi. Ne bi pretjerali izjavom kako je teško zamisliti društveni život velike većine populacije, bez kave i svega što pijenje kave u društvu donosi. Kava u čovječanstvu ima posebno mjesto i od neobjašnjivog je značaja. Osim sastava kave koji znanstveno dokazano djeluje na energetsku komponentu svakoga tko ju pije, u korijenu postavke zašto uopće volimo kavu je ljudska potreba za društvom i druženjem. Upravo je kava povod mnogim sastancima, razgovorima i druženjima. S obzirom na broj ljudi koji konzumiraju kavu, bilo je za očekivati trenutnu situaciju u kojoj razlikujemo mnogo vrsta i načina na koji se kava priprema. Mnogo, ali zaista mnogo faktora utječe na konačan okus kave. Svim zaljubljenicima u kavu i svima koji vole kuhati kavu, profesionalno ili kod kuće, jasno je da nije svejedno kako podesiti mlinac za kavu.

Kako podesiti mlinac za kavu i zašto je to bitno

Kako podesiti mlinac za kavu prvenstveno će odrediti granulat koji želimo postići, a koji opet ovisi o aparatu na kojem se kava priprema, pa čak i postotku vlage u zraku. Pitate se zašto postotku vlage u zraku? Jednostavno, nije svejedno kako podesiti mlinac za kavu ako je zrak suh ili ako je vlažan. Ukoliko je zrak suh, prstene na mlincu treba podesiti na finije mljevenje, a na grublje mljevenje ako je u zraku povećan postotak vlažnosti. Krupnoća granulata određena je uputama proizvođača aparata za kavu, a podešava se rotirajući metalni prsten mlinca. Ako su zrna kave prekrupna tada vruća voda kroz njih prebrzo teče i kao rezultat imamo kavu slaboga okusa. Sa druge strane, ako su zrna kave presitna, tada se kava zbije i voda teže prolazi. Kava sporije izlazi iz aparata i to gorkog okusa. Sa aparatom za kavu se treba poigrati dok se ne pronađu omjeri potrebni za skuhati savršenu kavu.

Kako podesiti mlinac za kavu i ostali savjeti za pripremu savršene kave

Kako podesiti mlinac za kavu samo je jedan od faktora koji utječu na kvalitetu kave. Postoje takozvana zlatna pravila za pripremu kave. Od same sirovine kave do temperature vode koja konstantno mora biti između 88 i 92 stupnja. Preporučena količina kave koja se stavlja u ručku aparata za kavu je 7 grama, a protok kave mora trajati između 20 i 30 sekundi. Detalj koji je vezan za mlinac odnosi se na čistoću. Mlinac je potrebno čistiti što češće, po mogućnosti sa malom četkicom kako bi se što bolje očistili ostaci iskorištene kave i masnoće. Zrna kave koja ostaju, kada se ne bi uklanjala sa mlinca, kvarila bi okus svježe pripremljene kave. Ovakva priprema zahtjeva i uslužnost na nivou. Kao što vidite, kada usavršite kako podesiti mlinac za kavu, ostaje vam hrpa detalja na kojima možete raditi i tako utjecati na konačnu kvalitetu i okus koje će vaša kava donijeti do gosta.

Tagovi:

Više članaka

Besplatni vpn

Besplatni vpn

Besplatni VPN-ovi su virtualne privatne mreže koje omogućuju sigurno i anonimno surfanje internetom bez plaćanja pretplate. Funkcioniraju tako da korisnikovu internetsku vezu šifriraju i preusm

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

Chrome SEO ekstenzije nam mogu pomoći u bržem i lakšem poslovanju. Kako? Ako ste svjesni uloge same tražilice na internetu, onda sigurno znate da morate pratiti razne trendove, imati određene a