Kako resetirati daljinski

Kako resetirati daljinski

Kako resetirati daljinski upravljač

Jedan od izuma koji pozitivno utječe na svakodnevni život i udobnost svakodnevnog života, svakako je daljinski upravljač. Mnogi proizvođači tehničke opreme odlučili su izvornom proizvodu dodati mogućnost upravljanja putem daljinskog upravljača. Kada pomislimo na daljinski upravljač, prvo što nam padne na pamet je televizor, jer se daljinski upravljač kao uređaj daleko najviše koristi kod upravljanja televizorom. Sljedeći primjer, svakako bi bila garažna vrata. Kao i svi ostali uređaji, tako i daljinski upravljač može stvarati problem i poteškoće u funkcioniranju. Najčešći problem vezan za nefunkcioniranje je u potrošenim baterijama, što se lako rješava stavljanjem novih baterija. Ipak nekada iz nepoznatog razloga daljinski upravljač prestane raditi i potrebno ga je resetirati. Kako resetirati daljinski ovisit će o proizvođaču. Nije svejedno koji brand televizora posjedujete, jer svaki pojedini proizvođač televizora i daljinskih uređaja ima specifičan postupa i shemu kako resetirati daljinski upravljač. Ovdje možete pronaći kako se resetiraju daljinski upravljači najprodavanijih i najpopularnijih televizijskih brendova.

Kako resetirati daljinski upravljač Samsung televizora

Kao što smo već naveli, svaki proizvođač televizijske opreme ima razvijen i propisan postupak kako resetirati daljinski upravljač. Inače, pojedina objašnjenja vezana za funkcioniranje kupljene opreme, možete pronaći u dokumentaciji koju dobijete u kutiji zajedno sa televizorom. U slučaju da ste izgubili upute od proizvođača ili vam se jednostavno nemate vremena čitati opširna objašnjenja, u nastavku pronađite najjednostavniji način kako resetirati daljinski upravljač za Samsung televizore. Resetiranje ćete uraditi tako da pritisnete tipku “resetiraj” koja se nalazi na dnu daljinskog upravljača. Tipka je veoma mala i kako bi ju pritisnuli potreban vam je predmet koji ima tanak vrh, tipa spajalica. Kada ju pritisnete, potom isključite svoj Samsung televizor. Posljednji korak resetiranja podrazumijeva odabir opcije uparivanje. Tipka za uparivanje nalazi se pokraj tipke za resetiranje. Ono što je bitno za napomenuti je da između pritiskanja navedenih opcija ne smije proći više od 30 sekundi, u protivnom ćete morati ponoviti postupak resetiranja.

Kako resetirati daljinski upravljač Philips televizora

Kao što smo već napomenuli, kako resetirati daljinski upravljač Philips televizora, razlikovati će se od postupka kako resetirati daljinski upravljač Samsung televizora. Resetiranje u slučaju Samsung televizora naslonjeno je na “mehaničko” resetiranje, dok resetiranje Philips daljinskih upravljača podrazumijeva softversko resetiranje. Kako bi Philips daljinski upravljač vratili na tvorničke postavke prvo treba istovremeno pritisnuti tipku “OK” i “MUTE” i tako držati 5 sekundi. Nakon toga pojavit će se opcija brisanja i resetiranja pritiskom tipke “SELECT”. Dalje, pritiskom tipke “OK” potvrdit ćete odabranu opciju resetiranja i vratiti daljinski upravljač na tvorničke postavke. Resetiranje nepovratno briše programirane opcije i funkcije. U slučaju da posjedujete televizor nekog drugog proizvođača, upute za resetiranje pronađite u ambalaži u kojoj se nalazio daljinski upravljač ili jednostavno na internetu pronađite video upute kako odraditi željeni postupak. Opcija resetiranja dobra je u slučajevima kada vam iz nepoznatog razloga daljinski upravljač prestane raditi, jer se često taj problem i riješi vraćanjem daljinskog na tvorničke postavke. U protivnom, daljinski upravljač morate odnijeti u ovlašteni servis.

Tagovi:

Više članaka

Besplatni vpn

Besplatni vpn

Besplatni VPN-ovi su virtualne privatne mreže koje omogućuju sigurno i anonimno surfanje internetom bez plaćanja pretplate. Funkcioniraju tako da korisnikovu internetsku vezu šifriraju i preusm

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

Chrome SEO ekstenzije nam mogu pomoći u bržem i lakšem poslovanju. Kako? Ako ste svjesni uloge same tražilice na internetu, onda sigurno znate da morate pratiti razne trendove, imati određene a