Kako znati da dolazi menstruacija

Kako znati da dolazi menstruacija

Kako znati da dolazi menstruacija dobro je znati

Menstruacija je sastavni dio ženskog života i sasvim je prirodno imati mnoga pitanja vezana uz istu jer je to ipak mjesečna pojava koja se javlja većinu života. Kako znati da dolazi menstruacija dobro je znati iz mnogih razloga, bilo da je riječ o planiranju nekog putovanja na kojem bi se menstruacija rado izbjegla ukoliko je moguće ili da se radi o važnijim stvarima za neke žene, kao što je potencijalno planiranje trudnoće i zasnivanje obitelji. Naravno, to nisu jedini razlozi zbog kojih se žene zapitkuju kako znati da dolazi menstruacija jer razlozi mogu varirati od žene do žene. No, dobro je znati kako prepoznati neke od simptoma ili kako bi bolje upoznale vlastito tijelo i načine na koje ono funkcionira. Svako žensko tijelo se razlikuje pa će tako neke žene imati izrazito pravilne cikluse koji su točni gotovo u sat, no velik je broj žena koje isto tako imaju i neredovite menstruacije.

Kako znati da dolazi menstruacija uz prirodne metode

Kako znati da dolazi menstruacija ponajprije podrazumijeva osnovno poznavanje vlastitog tijela. Kako se ranije u tekstu spomenulo, svako žensko tijelo drugačije je te svaka žena ima drugačije cikluse, od samog trajanja ciklusa pa sve do simptoma koje prolazi kroz ciklus. Ukoliko niste sigurne kako znati da dolazi menstruacija, postoje razni načini kako možete pratiti svoj ciklus. Danas postoje i mobilne aplikacije zahvaljujući kojima je izrazito jednostavno pratiti ciklus. Osim raznih aplikacija, menstrualni ciklus može se pratiti i na način da si svako jutro mjerite tjelesnu temperaturu. Naime, u danima kada dolazi do ovulacije, bazna tjelesna temperatura nešto je viša u odnosu na ostale dane u ciklusu i ta viša temperatura u kombinaciji s pojavom vaginalne sluzi može biti odličan indikator da se događa ovulacija. Menstruacija bi u tom slučaju trebala doći za 14 dana. Osim takve prirodne metode kojom je moguće pratiti ciklus, praćenje simptoma također može pomoći predvidjeti menstrualni ciklus i kada će menstruacija doći.

Kako znati da dolazi menstruacija uz praćenje simptoma

Mnoge žene prije nego što dobiju menstruaciju mogu imati razne simptome kao što su lagani grčevi i drugi oblici boli u donjem djelu trbuha, neke žene muči bol u donjem dijelu leđa dok nekima grudi postaju bolnije i napetije na opip. To su samo neki od simptoma, a postoji i niz drugih koji zbilja mogu varirati ponaosob. Ukoliko pratite i zapisujete svoje simptome koji se krenu javljati u nekom određenom periodu, lako možete sebi odgovoriti kako znati da dolazi menstruacija. Što detaljnije pratite svoje simptome i stvari koje vam se događaju unutar ciklusa, lakše ćete doći do odgovora kako znati da dolazi menstruacija. Svi navedeni načini ne iziskuju velik utrošak vremena, a mogu dati itekako dobru sliku zahvaljujući kojoj ćete sami doći do zaključka kada bi menstruacija trebala doći, pa uz to planirati stvari koje su vam važne u životu, bilo da je riječ o planiranju obitelji ili neki deseti razlog.

Tagovi:

Više članaka

Kapi za gljivice na noktima

Kapi za gljivice na noktima

Gljivice na noktima su pojava koja često uzrokuje ružan izgled nokta i njegovo propadanje. Ukoliko se njihov nastanak ne primijeti na vrijeme liječenje može trajati mjesecima i biti pravi mukotrpan pr

Zašto me peku tabani

Zašto me peku tabani

Stopala su dio tijela na koje često ne obraćamo dovoljno pozornosti osim ako ne naiđemo na neki problem. Postoje mnogobrojne tegobe koje mogu zahvatiti stopala no većina ljudi ne pridaje tome previše