Papiri za dječji doplatak

Papiri za dječji doplatak

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Papiri za dječji doplatak: podnošenje zahtjeva

Dječji doplatak pravo je roditelja manjih primanja, a ostvaruje se putem Hrvatskoj zavoda za mirovinsko osiguranje. Na stranicama HZMO-a vrlo je uredno napisano što je sve potrebno predati kada su u pitanju papiri za dječji doplatak. Zahtjev za dječji doplatak predaje se područnom uredu Hrvatskog zavoda za mirovinsko, preko usluge e-građanin ili usmeno u zapisnik. Možete zahtjev predati i u pošti bez dodatnih troškova. Zahtjev mora sadržavati osnovne podatke onoga tko predaje zahtjev (ime, prezime, adresa, OIB, poštanski broj i mjesto prebivališta), osnovne podatke djeteta za koji se nastoji ostvariti dječji doplatak. Također je potrebno sakupiti osnovne podatke i svih članova kućanstva. Osim toga, potrebno je dopisati i ostale informacije: u kojem su odnosu pošiljatelj zahtjeva i dijete u pitanju, jesu li svi članovi kućanstva u rodnoj vezi s djetetom, primaju li članovi kućanstva mirovinu u Hrvatskoj ili vani, podnosi li se zahtjev radi djetetovog tjelesnog stanja ili zdravlja, itd.. Papiri za dječji doplatak tu tek kreću.

Papiri za dječji doplatak za nove korisnike

Osim što morate predati zahtjev o kojemu smo gore govorili, oni koji se po prvi puta prijavljuju za dječji doplatak trebat će obaviti i dostavu druge dokumentacije. Podnositelj zahtjeva morat će uvrstiti još i: presliku svoje osobne iskaznice, potvrdu o rođenju, vjenčanju ili razvodu, potvrdu od MUP-a o statusu azilanta ili strane osobe pod supsidijarnom zaštitom, potvrdu centra za socijalnu skrb, odnosno odluku suda te potvrdu banke o tekućem računu na koji će se doplatak uplaćivati. Papiri za dječji doplatak tu ne staju – u slučaju da pravo na dječji doplatak ostvarujete putem posebnih prava potrebno je dostaviti i ovo: dokaz o smrti skrbnika odnosno roditelja, dokaz o trajnoj nesposobnosti za samostalan život (roditelja), dokaz da ne znate prebivalište roditelja, rješenje o oduzimanju poslovne sposobnosti roditelja. Papiri za dječji doplatak više se ne čine tako jednostavnima? Nitko od nas ne predaje svu dokumentaciju, ovdje nabrajamo samo svu dokumentaciju koja se predaje u raznim slučajevima.

Papiri za dječji doplatak: utvrđivanje dohotka kućanstva.

Kada je u pitanju dokaz o manjim primanjima u kućanstvu, taj papir ne donosite u HZMO. HZMO sam traži uvid u Vaše financijsko stanje putem Porezne uprave, a papiri za dječji doplatak koje Vi donosite ne tiču se tog dijela. Ipak, ukoliko imate neka primanja druge prirode, takva dokumentacija se predaje. U pitanju su: potvrda o primanjima (plaća, mirovina, nešto treće) ostvarena u inozemstvu, potvrda poslodavca o isplaćenim HZZO naknadama, kao i potvrda centra za socijalnu skrb vezana uz udomiteljsku skrb ili sustava roditelj njegovatelj. Papiri za dječji doplatak u svakom slučaju će se sastojati od osnovnih informacija Vas, djeteta u pitanju te Vaših članova kućanstva. Kada se ostvaruju prava na dječji doplatak radi posebnih uvjeta, ne uzimaju se u uvid Vaše financije te se ne trebaju dostaviti potvrde o stranim primanjima i niti potvrde o naknadama na teret HZZO-a. Ukoliko imate pravo na dječji doplatak, svakako ga što prije ostvarite.

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti?

Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti?

### Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti: Savjeti za poboljšanje kreditnog rejtinga

Kada se suočavate s izazovom kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti, prvi korak je razumjeti što

Online zajmovi za studente: Što trebate znati

Online zajmovi za studente: Što trebate znati

### Prednosti i nedostaci online zajmova za studente: Što trebate znati

Online zajmovi za studente postaju sve popularniji izbor za mlade koji traže financijsku podršku tijekom svog obrazovanja. Ova