Pogreške pri ulaganju koje treba izbjegavati

Pogreške pri ulaganju koje treba izbjegavati

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 18.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je ulaganje?

Ulaganje se prema definiciji može opisati kao aktivnost koja se sastoji od posebnog izdvajanja resursa s ciljem kako bi se ostvarila određena dobit. Prema ekonomiji, resursi se identificiraju kao povezani troškovi. U glavne resurse možemo ubrojati: Zemlju, vrijeme, rad i kapital. Da bi imali dovoljno novca za ulaganje, potreban nam je veći priljev novaca ili prethodna štednja. Mnogi ulagači će često posrnuti u startu, razlog tome je ulazak na tržište bez ikakve financijske edukacije ili prethodnog istraživanja tržišta.

U određenim slučajevima možemo vidjeti i početnike koji ostvaruju impresivne zarade u veoma kratkom roku, što znači da su pripremni ušli u svijet ulaganja. Morate imati na umu da početak ulaganja bez ikakve strategije ili plana košta jako puno novaca, rada i napora. Prije ulaganja ili investiranja potrebno je odraditi određenu edukaciju, istraživanje tržišta, poznavanje osnovnih pravila poslovanja. Jednom kada i uđete u svijet ulaganja, potrebno je zapamtiti kako ljudi uče kroz svoji cijeli život. Ako ste spremni učiti i rasti sukladno sa svojim ulaganjem, to znači da ćete minimalizirati mogućnost stvaranje pogrešaka koje vas na kraju mogu veoma skupo koštati.

Ulaganje i uobičajene početničke pogreške

Često možete vidjeti kako će neki investitor u početku griješiti radi nedostatka iskustva i pretjerane samouvjerenosti. Navedeno nas može koštati prvenstveno novčanih gubitaka, i zato je potrebno na samome početku uočiti problem. Pogreške koje se često pojavljuju su sljedeće: Nedovoljno edukacije prije ulaska u poslovanje – Uobičajena pogreška je nedovoljno edukacije i previše samouvjerenosti kako će se tržište brzo upoznati. Nikada ne treba podcjenjivati vrijeme, trud, obrazovanje i predanost koja je uložena u određeni proces poslovanja. Educirajte se putem interneta, javnih tvrtki, knjiga o ulaganju i trgovanju. Navedeno će vas naučiti što je ulaganje i kako se njemu pristupa.

Nemojte diverzificirati – Ne diverzifikacija određenog portfelja je velika investicijska pogreška koji mnogi mladi ulagači rade. Možda zvuči primamljivo kupiti neke dionice koje vam se čine da imaju visoki potencijal rasta, no ako te dionice padnu onda se susrećete s gubitkom. Donosite odluke o ulaganju glavom, ne prema osjećaju – Investitori često pogriješe kad kupuju dionice na temelju emocija. I dok je dobro poslušati svoje osjećaje, glas razuma bi u ovome slučaju uvijek trebao prevladati. Ulaganje bez pripremnih financija – Trgovanje bilo čime ima svoje uspone i padove. Kada ulazite u svijet ulaganja uvijek je dobro biti novčano potkovan kako se ne bi doveli u situaciju gdje ste na gubitcima. Isto tako, novac će vam trebati za bilo kakve neočekivane događaje.

Ulaganje i temeljito istraživanje

Nalazimo se u svijetu gdje svoje odluke većinom baziramo prema tuđim mišljenjima te zaključcima, što nas na kraju može koštati. Ulaganje od nas traži pomalo sebično razmišljanje i drugačiju perspektivu. Kao ulagač, nikada ne bi smjeli slijediti druge i razmišljati na način “Ako ide njima, ići će i meni”. Nemojte svoje odluke temeljiti na trenutnim poslovnim prilikama koje se pokazuju kao dobra investicijska opcija, jer riječ je o trendu koji će nestati u narednih par mjeseci. Kako bi znali u što ulagati, potrebno je poznavati osnovne temeljite čimbenike. Trebate znati što tjera određena tržišta da rastu i da padaju.

Potrebno je razumjeti ponudu i potražnju. Za kraj, ulaganje od vas traži da ste upoznati s time u što želite ulagati i na koliko. Da li želite da su vaša ulaganja kratkoročna, srednjoročna ili dugoročna, da li ulažete prema opsegu osobno, u neko poslovanje ili financijski. Ulaganja se temelje na mnogim klasifikacijama, i potrebno ih je dobro upoznati prije nego si kažete “To je to”. U slučaju da vam je potreban dodatan novac za vaša ulaganja, tada vam brze pozajmice mogu biti od velike koristi. Riječ je o kratkoročnim i nenamjenskim isplatama koje se ostvaruju neovisno o financijskoj potrebi i kreditnoj sposobnosti.

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti?

Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti?

### Kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti: Savjeti za poboljšanje kreditnog rejtinga

Kada se suočavate s izazovom kako dobiti kredit s lošom kreditnom povijesti, prvi korak je razumjeti što

Online zajmovi za studente: Što trebate znati

Online zajmovi za studente: Što trebate znati

### Prednosti i nedostaci online zajmova za studente: Što trebate znati

Online zajmovi za studente postaju sve popularniji izbor za mlade koji traže financijsku podršku tijekom svog obrazovanja. Ova