Što je micelarna voda

Što je micelarna voda

Što je micelarna voda?

Svi vi koji vodite brigu o svojoj koži lica bi trebali znati što je micelarna voda. Najjednostavnijim rječnikom micelarna voda je voda koja sadrži micele. Micele su čestice koje imaju ulogu uklanjanja prljavštine, mrtvih stanica kože, šminke itd. sa vašeg lica. Djeluje poput spužve. Micele na sebe vežu tvari koje sadrže ulje, a s obzirom da ulje sadrže i prljavština i mrtve stanice kože i šminka lako je zaključiti da su micele, odnosno micelarna voda izuzetno pogodne za adekvatno čišćenje kože lica. Što je micelarna voda i koliko je važna za njegu lica najbolje govori činjenica da ova voda, osim što čisti lice, i hidratizira kožu vašeg lica. Micelarna voda je pogodna za sve tipove kože, a naročito za suhu, osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama. Micelarna voda dostupna je u većini dućana specijaliziranih za njegu tijela, ali i u dućanima raznolikog asortimana. Ukoliko ne koristite ovu vodu, sada je pravo vrijeme da je uvrstite u svoj kućni asortiman.

Što je micelarna voda i kako se može koristiti

Sama spoznaja o tome što je micelarna voda vam nije dovoljna, već trebate znati kako se ona sve može koristiti. Stoga, pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome. Micelarnu vodu prije svega možete koristiti za jutarnje čišćenje lica. Većina nas nije raspoložena za komplicirano čišćenje lica ujutro, stoga, micelarna voda predstavlja idealno rješenje. Nadalje, micelarnu vodu možete koristiti i za skidanje šminke nakon izlaska. Nijedna žena ne bi trebala ići spavati dok ima šminku na svojem licu. Isto tako, micelarnu vodu možete koristiti i kada želite skinuti samo određeni dio make up-a.

Aktivni sportaši također bi trebali naučiti što je micelarna voda, jer im ona može pomoći u čišćenju lica nakon napornog treninga, kada se naše lice napuni prljavštinom i mrtvim stanicama kože. Kao što vidite micelarna voda se može koristiti u raznim situacijama i u bilo kojem dobu dana. Jednostavno ju nanesite na vaticu i zatim očistite svoje lice.

Što je micelarna voda i što koristiti nakon njene upotrebe

Imajući na umu što je micelarna voda i koja je njena uloga pročitajte ovaj tekst do kraja i saznajte što bi trebali napraviti nakon što upotrijebite micelarnu vodu. Prvo što bi trebali napraviti nakon upotrebe micelarne vode je mazanje lica adekvatnim serumom. Posavjetujte se sa svojim dermatologom koji bi serum trebao biti najbolji za vaš tip kože i isključivo njega koristite. Nakon nanošenja seruma, trebali bi dodatno hidratizirati svoju kožu lica. Iako micelarna voda hidratizira vašu kožu nikad nije na odmet dodatnu ju hidratizirati adekvatnom kremom za lice.

Svi vi koji do sada niste znali što je micelarna voda i koja je njena uloga, a sada ste naučili, posjetite svojeg dermatologa kako bi saznali sve o svojem tipu kože lica. Tek nakon toga kupite adekvatne proizvode s kojima ćete upotpuniti njegu lica zajedno s micelarnom vodom. Dobra vijest za vas je ta što micelarnu vodu možete koristiti svaki dan bez bojazni da ćete imati određene nuspojave.

Tagovi:

Više članaka

Što je Sildenafil

Što je Sildenafil

Ukoliko ste naletjeli na pojam sildenafil i ne znate što je Sildenafil, pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome. Sildenafil opušta krvne žile i na taj način dolazi do povećanog protoka krvi u odre

Kako nastaje tumor

Kako nastaje tumor

Mnogi od nas se užasavaju od pomisli na tumor. No, malo nas zna točno što je to i kako nastaje tumor. Postoji mnogo vrsta tumora i on se može razviti u bilo kojem dijelu tijela. Naziv pojedinog tumora

Kako nastaje zlato

Kako nastaje zlato

Mnogi od nas su opčinjeni zlatom, ali malo nas zna što je i kako nastaje zlato. Zlato je jedan od kemijskih elemenata koji se nalaze u periodnom sustavu elemenata. Oznaka mu je Au, koja dolazi od lati