Ulaganje u tuđu imovinu

Ulaganje u tuđu imovinu

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:58
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ulaganje u tuđu imovinu: kako se sprovodi i računa u knjigama?

Često kada zakupimo neki prostor radi svoj obrta, dođe potreba da se u tom prostoru ulože neki novci radi napredovanja u poslovanju ili radi potreba obrta. Ulaganje u tuđu imovinu se u knjigama može drukčije bilježiti, a ovisit će najviše o ugovoru o zakupu prostora. U takvom ugovoru treba uvijek navesti tko i na koji način plaća troškove ulaganja u prostor. Ako je to zakupodavac, onda je zakupnik dužan informirati zakupodavca o svim svojim planovima te unaprijed dogovoriti sve oblike plaćanja i sve troškove. U knjigama zakupnika svi troškovi za prostor računaju se pod poslovne rashode. Ulaganje u tuđu imovinu može se riješiti i na način da zakupnik plaća troškove ulaganja, a tada se dogovorom postiže rješenje kako će to biti kompenzirano nakon što zakupnik napusti prostor. Većina to riješi plaćanjem dijela troškova ulaganja, a postoje i drukčija rješenja koja ovise od slučaja do slučaja. Ulaganje se može također gledati:

Ulaganje u tuđu imovinu: primjer stambenog prostora.

Ulaganje u tuđu imovinu nije samo svedeno na ulaganja u poslovne prostore. Uložiti u stambeni prostor isto se može, a tada opet postoji pitanje tko to treba platiti i kako se rješava situacija ako zakupnik odlazi. Kod stambenih prostora ulaganje je obično veće. Često se tu nađu dodatni zidovi, knauf, preuređenje cijelih prostorija, zatvaranje terasa i lođa i još puno toga. Ulaganje u tuđu imovinu najlakše se rješava tako da najmodavac plaća troškove ulaganja, no nije uvijek jednostavno doći najmodavcu i pitati za ga ogromnu sumu novaca samo zato da bismo adaptirali prostor u kojemu živimo. Ipak, ovo se može lako riješiti pri potpisivanju ugovora o najmu stana ili kuće. Ulaganje se unaprijed odluči tko će ga platiti i kako. Ako troškove plaća najmoprimac, onda se obično to kompenzira u trenu kada odlazi iz prostora, bilo u punom iznosu ili djelomičnom. Takve probleme najlakše je riješiti pri potpisivanju prvih ugovora.

Ulaganje u tuđu imovinu: što kada se ugovor prijevremeno raskida?

Problemi najčešće nastanu kada je u pitanju raskidanje ugovora prije vremena. U tim situacijama zakupodavac, odnosno najmodavac ne dobiva ono što je ugovoreno stoga su takvi često i nesusretljiviji kod rješavanja ovakvih pitanja. Ulaganje u tuđu imovinu ne bi se trebalo razmatrati ukoliko postoji šansa za prijevremenu raskid ugovora, bio to neki poslovni prostor ili ugovor o najmu stana. Ulaganje u tuđu imovinu uvijek se treba unaprijed dogovoriti, odnosno postaviti sve moguće scenarije odmah u startu i za svaki pronaći adekvatno rješenje. Ukoliko radite u tuđem prostoru i trebate ga adaptirati kako biste normalno mogli nastaviti sa svojim poslom ili ga unaprijediti, svakako se očekuje da će trošak za to platiti najmodavac. Pametni najmodavci često pristaju platiti takva ulaganja, ali napomenu da je cijena kasnije nešto viša jer je i u prostor uloženo više sredstava. Na kraju, sve je stvar pojedinih slučajeva i ovisit će o tome s kakvim ljudima ćete raditi i potpisivati ugovore.

Tagovi:

Više članaka

Etički aspekti poslovanja banaka

Etički aspekti poslovanja banaka

Etički aspekti poslovanja banaka u zaštiti klijenata ključni su za izgradnju povjerenja i održivog odnosa između financijskih institucija i njihovih korisnika. Jedan od primarnih zadataka banaka je os