12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

Google Chrome ekstenzije za SEO

Chrome SEO ekstenzije nam mogu pomoći u bržem i lakšem poslovanju. Kako? Ako ste svjesni uloge same tražilice na internetu, onda sigurno znate da morate pratiti razne trendove, imati određene alate za mjerenje, pratiti napredak poslovanja i paziti na konkurenciju. Ponekad se neke promjene dogode dog trepnemo okom, što nas na kraju može unazaditi u našem online poslovanju. Ako aktivno radite preko računala i aktivan ste korisnik interneta, točnije, ako pišete tekstove, prevodite, dizajnirate i bavite se online marketingom – tada bi sigurno htjeli raditi brže, bolje i produktivnije.

Ovdje nas mogu spasiti Chrome ekstenzije za digitalni marketing koje dolaze u vidu proširenja poslovanja, točnije, dolaze kao dodaci koji su prilagođeni efektnijem iskustvu pretrage i rada. Postavlja se pitanje kako odabrati najbolju ekstenziju za svoje poslovanje? Ono će ovisiti o vašem poslovanju i željenim rezultatima. Ponekad ćete morati isprobati više ekstenzija kako bi dobili željeni alat rada. Srećom, danas postoje mnoge ekstenzije koje vam mogu pomoći, a odabir će ovisiti striktno o vama.

Najbolje Chrome ekstenzije za SEO

Trenutno najbolje ocijenjene Chrome ekstenzije za SEO su: SimilarWeb – Ekstenzija koja omogućuje uvid nešto detaljniju analizu saobraćaja te statistiku angažmana na bilo kojoj web stranici. Ukoliko vas zanima koliko je vaša web stranica zapravo popularna i kako je posjećena, ili ako želite informacije o korisnicima stranice i reklamama koje se pojavljuju – tada je ovo prava ekstenzija. Check My Links – Sigurno vam je poznato kako će Google kažnjavati sve web stranice koje imaju neispravne linkove. Točnije, takve web stranice se prebacuju na niži rang pretraživanja. Ukoliko ne želite da se vama slučajno dogodi navedeno, tada je najbolje da isprobate navedenu ekstenziju koja služi kao svojevrsni skener koja proučava našu web stranicu.

Fatrank – Riječ je o alatu koji nam pruža uvid u rangiranost naše web stranice prema ključnim riječima kod raznih država. Redirect Path – Ekstenzija koja brzo ukazuje na to da li naša web stranica ima potrebu za redirekcijom ili ne. Ukazuje na sve pogreške, uključujući i statusne kodove koji označavaju JavaScript i Meta preusmjeravanja. SEOquake – Bez ikakve sumnje vjerojatno najpopularnija Chrome ekstenzija kod mnogih. Odnosi se na alat koji nam donosi informacije vezane za Alexa Rand i Google Index, donosi nam brojeve i vrste back clickova za bilo koju stranicu. Postavlja dijagnozu stranice. Donosi uvid u stranicu, što se sve na njoj može popraviti ili unaprijediti, broji ključne riječi unutar teksta. PageSpeed Insights – Ekstenzija koja omogućuje izbjegavanje sporog učitanja web stranice.

Lighthouse – Donosi nam precizan izvještaj o našim performansama, vidljivosti stranice na pretraživačima, informacije o SEO optimizaciji. Prikazuje rezultate u grafičkom obliku, ocjene su od 0-100. Meta Seo Inspector – Donosi nam uvid u pravilnu podešenost meta tagova (naslov, ključne riječi i opis). NoFollow – Ekstenzija koja uklanja no follow linkove umjesto ručnog pretraživanja. TagAssistant – Omogućuje jednostavnije tagiranje prema provjeri statusa Google tagova. Omogućuje moguća poboljšanja i prikazuje tagove koji su prisutni na stranici. Seo Peek – Omogućuje provjeru on DOM stranice. Automatski nam prikazuje sve informacije o naslovu stranice, sve meta tagove, link tagove i druge informacije. MozBar – SEO traka za istraživanje u pokretu. Daje nam trenutne metrike dok gledamo neku web stranicu ili SERP.

Što nam donose Chrome ekstenzije

Chrome ekstenzije su iznimno važne za bilo koga tko se bavi nekim oblikom digitalnog marketinga. Neovisno o tome da li je netko početnik ili profesionalac u svome poslovanju, navedeni alati nam mogu dodatno olakšati i ubrzati proces našeg poslovanja. Chrome ekstenzije nam mogu pomoći na tisuću raznih načina, počevši od rada na svojoj web stranici, do usporedbe s konkurencijom. Kako nam ovi alati zapravo pomažu? Znamo kako je SEO optimizacija najvažnija stavka kada govorimo o rangiranju i predstavljanju naše web stranice.

Kako bi njeno rangiranje i prezentacija bila što bolja, moramo često obraćati pažnju na konkurenciju i činiti sve što je u našoj moći da ostanemo na određenom nivou poslovanja. Ekstenzije nam ovdje mogu biti od velike pomoći, osobito ako nismo najbolji u određenim stvarima. Možemo birati da li nam treba jedna ili više ekstenzija, i na taji način pokriti šire područje poslovanja sami. Za kraj, navedene ekstenzije nam donose poboljšanja, omogućuju nam bolji uvid u svijet web poslovanja i nude nam jednostavna rješenja bez previše problema.

Tagovi:

Više članaka

Besplatni vpn

Besplatni vpn

Besplatni VPN-ovi su virtualne privatne mreže koje omogućuju sigurno i anonimno surfanje internetom bez plaćanja pretplate. Funkcioniraju tako da korisnikovu internetsku vezu šifriraju i preusm

Kako podesiti mlinac za kavu

Kako podesiti mlinac za kavu

Kako podesiti mlinac za kavu? Krenimo od početka. O ispijanju kave kao ritualu napisane su brojne pjesme i tekstovi. Ne bi pretjerali izjavom kako je teško zamisliti društveni život velike većine popu