Kako staviti hrvatske titlove na netflix

Kako staviti hrvatske titlove na netflix

Kako staviti hrvatske titlove na Netflix

Današnje generacije od svega traže više, pa se isti trend prelio i na industriju video sadržaja, filmova i serija. Klasičnu televizijsku shemu zamijenile su razne streaming platforme. Trenutno najpopularnija je Netflix, koji je nastao 1997. godine u SAD-u. Do današnjih dana broj pretplatnika na ovoj platformi narastao je na preko 200 milijuna. Ovakvi rezultati mogući su zbog kompletne promjene pristupa u stvaranju filmskog sadržaja. Televizijski koncept u kojem tv kuća plaća prava na određeni video materijal, zamijenili su stvaranjem vlastitog sadržaja. Zbog velikog broja pretplatnika, a sve zbog prihvatljive cijene i gomile novog, a kvalitetnog sadržaja stvorio se začarani krug ponude i potražnje. U Hrvatskoj Netflix se pojavio 06. 01. 2016. godine i od tada nezaustavljivo raste broj pretplatnika. U početku je jedan od problema bio kako staviti hrvatske titlove na Netflix, jer ih jednostavno nije bilo ili ih je bilo za jako malo filmova i serija. Od 12. studenog 2020. godine problem kako staviti hrvatske titlove na Netflix ne postoji, jer je tada uvedeno hrvatsko sučelje unutar platforme i većina sadržaja je automatski objavljivana sa hrvatskim titlovima.

Kako staviti hrvatske titlove na Netflix u postavkama aplikacije

Kako staviti hrvatske titlove na Netflix jednostavan je postupak koji može svatko od vas napraviti. Jednaka je procedura ako titlove želite ugasiti ili podesiti bilo koji drugi jezik prijevoda. Ako želite promijeniti ili postaviti hrvatski prijevod, potrebno je pokrenuti željeni video sadržaj, bilo da se radi o igranom filmu, seriji ili dokumentarnom filmu. Nakon što pokrenete bilo koji video, u sučelju će se pojaviti razne ikonice a u donjem desnom kutu primijetit će te ikonu razgovora. Klikanjem ikone razgovora otvorit će se dodatni izbornik unutar kojega se nalazi opcija subtitles. Na tom ćete mjestu moći promijeniti titlove ili prijevod na hrvatski jezik. Morate priznati da je postupak kako staviti hrvatske titlove na Netflix prilagođen svima. Ipak, postoje situacije kada ćete napraviti sve potrebno da bi postavili hrvatski prijevod unutar filma ili serije, a to neće biti moguće. To je jednostavno zbog toga što Netflix platforma, a posebno za najnovije naslove, kao opciju ni nema hrvatske titlove.

Kako staviti hrvatske titlove na Netflix i što ako to nije moguće

U prethodnom članku smo objasnili kako staviti hrvatske titlove na Netflix i u kojim situacijama to ipak neće biti moguće. Ono što vam ostaje kao opcija, a nužne ne mora biti loše je pogledati film ili seriju bez titlova. Na taj ćete način nesvjesno učiti engleski jezik, koji je najzastupljeniji kako na Netflixu tako i u cijelom svijetu. U slučaju da uopće ne poznajete engleski jezik i jedina vam je opcija film ili seriju pogledati uz hrvatske titlove, tada morate biti strpljivi i pričekati da Netflix pod titlove ponudi i hrvatski jezik. Netflix se konstantno trudi povećavati bazu titlova, ali je razumljivo kako je hrvatsko tržište među najmanjima, pa ćemo uvijek biti i zadnji u redu kada je brzina objave titlova, posebno kada su najnoviji naslovi u pitanju. Vjerujemo da će u jednom trenutku Netflix platforma ipak moći relativno brzo ponuditi hrvatske titlove za sav video sadržaj, pa neće ni biti bitno kako staviti hrvatske titlove na Netflix.

Tagovi:

Više članaka

Besplatni vpn

Besplatni vpn

Besplatni VPN-ovi su virtualne privatne mreže koje omogućuju sigurno i anonimno surfanje internetom bez plaćanja pretplate. Funkcioniraju tako da korisnikovu internetsku vezu šifriraju i preusm

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

12 SEO ekstenzija koje morate imati za Chrome

Chrome SEO ekstenzije nam mogu pomoći u bržem i lakšem poslovanju. Kako? Ako ste svjesni uloge same tražilice na internetu, onda sigurno znate da morate pratiti razne trendove, imati određene a